Home / FC Municipal / Concordia-ASA, duel pentru ultima șansă de supraviețuire

Concordia-ASA, duel pentru ultima șansă de supraviețuire

Distribuie

În etapa a II-a din returul turneului play-out din Liga I de fotbal, vineri seara, ora 20.30, se întâlnesc ultimele două clasate, Concordia Chiajna și ASA Târgu-Mureș. Duelul dintre ultimele clasate va diminua considerabil șansele eventualei învinse, îndeosebi în cazul mureșenilor. ASA are de recuperat 4 puncte față de ilfoveni și tot atâtea față de ocupanta locului care duce la barajul cu a treia clasată în liga secundă, ocupat de Pandurii Târgu-Jiu. În configurația actuală lupta pare să se dea deocamdată doar pentru locul de baraj, următoarea clasată fiind la 5 puncte distanță. Meciul în care ambele echipe au scăpat de grijile retrogradării are loc la Botoșani, unde echipa locală întâlnește Gaz Metan Mediaș, singura întâlnire ăn care nicio echipă nu a reușit să înscrie vreun gol în cele trei întâlniri din acest sezon. Liderul din play-out, CSM Politehnica Iași poate da „o mână de ajutor” celor două care se întâlnesc pe terenul sintetic din Chiajna, în cazul în care îi înving pe gorjenii de la Pandurii. Pe terenul celeilate echipe ilfovene, la Voluntari și ACS Poli Timișoara ar putea în cazul obinerii de puncte să scape de griji, dar bănățenii trebuie să-și dozeze efortul, având și partidele din semifinala Cupei României și finala Cupei Ligii.

Cu 3 puncte la Chiajna, coroborate cu o posibilă înfrângere a celor de la Pandurii ar „încinge” în ultimele cinci etape lupta pentru încă o șansă de salvare, cu atât mai mult, cu cât mureșenii se vor deplasa peste două etape la Târgu-Jiu.

 

Avantaj pentru ASA în duelurile directe

Este al patrulea sezon în care se întâlnesc cele două formații, cu un total de 9 partide de campionat.

Promovată pentru prima dată în vara anului 2011, Concordia găsea în Liga I echipa din Târgu-Mureş, aflată la al doilea sezon pe prima scenă, după 18 ani de absenţă. Prima confruntare a avut loc la Târgu-Mureş, în etapa a XV-a. Mureşenii s-au impus cu 3-0, cu două goluri din lovituri de la 11 metri tranformate în prima jumătate de oră de Robert Ilyes şi Sergiu Buş şi unul din acţiune al lui Florin Dan, în minutul 66. În retur a fost 4-1 pentru Concordia, dar FCM pe atunci tocmai ratase salvarea în urma eşecului de pe teren propriu, 1-2 cu Petrolul. În ediția revenirii mureșenilor, 2014-2015, partida din etapa a IV-a disputată pe Trans Sil a revenit cu 2-0 ASA-ului, dar nu fără emoţii, cu două goluri în ultimele minute. Bruno Martins a deschis scorul în minutul 90, după care Amauri Morais a dublat avantajul în minutele de prelungire. În retur, pe sinteticul din Chiajna a fost 0-0, ASA a devenit vicecampioană, iar ilfovenii au rămas în Liga I datorită braşovenilor, care au împiedicat în ultima etapă o victorie izbăvitoare a celor de la Gaz Metan Mediaş. În ediția trecută mureșenii au reușit dubla în etapa a III-a, au reușit apoi în extremis calificarea în play-off, în timp ce Concordia se salva de la retrogradare după un parcurs foarte bun în play-out. Pe Trans Sil a fost 1-0 cu golul lui Axente, iar la Chiajna Ndoye reușea golul victoriei în prelungiri, după ce Brandan a deschis scorul în prima repriză pentru ASA, iar Serediuc a egalat cu 15 minute înainte de final.

 

Finaluri dramatice în ultimele confruntări

Singurele puncte ale ilfovenilor la Târgu-Mureș au fost obținute în etapa 5 din turul ediției actuale, în care partidele au avut finaluri incendiare. Concordia a învins cu 1-0, într-un meci în echipa pregătită de Emil Săndoi a obținut 3 puncte cu un singur șut pe poartă, reușit de Koenders. ASA a reușit un dublu 2-1 în ultimele două partide, în retur, apoi în turul turneului play-out. În returul sezonului regulat a fost un final cu trei goluri în cinci minute. După ce Cristescu ratase un penalty pentru gazde, Ciolacu a deschis scorul în minutul 87, gazdele egalau prin Ciobanu în minutul 90, dar Gabi Matei puncta în prelungiri. Victoria din turul play-out-ului a fost și singura obținută de ASA în cele 8 meciuri, dar cea în urma căreia Ilie Stan a fost demis. Și acest meci a fost unul cu final dramatic. Cu Dan Alexa ajuns de la ASA pe banca ilfovenilor, Concordia reușea să egaleze în minutul 85 cu doi oameni mai puțin pe teren, prin Valentin Alexandru. La aniversarea zilei de naștere, căpitanul Gabi Mureșan deschidea în minutul 10 scorul din penalty, dar îl rata în minutul 78 pe al doilea, cel care a dus la eliminarea portarului Bălgrădean. La acea fază portarul Concordiei comitea un fault în careu primind al doilea galben și își accidenta grav coechipierul Bărboienu, când Dan Alexa efectuase deja toate schimbările. Cu 3 minute înainte de final Ciolacu a reușit golul care a adus cele 3 puncte.

Bilanțul general este așadar de 6 victorii ale ASA, 2 ale Concordiei și un rezultat de egalitate, golaveraj 13-7. La Chiajna, ASA a pierdut un singur meci, acel 1-4 din urmă cu cinci ani.

A mai fost o întâlnire oficială, în 16-imile Cupei României din urmă cu două sezoane. Aceasta s-a disputat la Târgu-Mureş, ASA fiind gazdă în calitate de nou promovată. Mureşenii erau în plină ascensiune şi s-au impus cu un categoric 4-1 în faţa unei echipe preocupate de salvarea de la retrogradare.

Programul etapei

Vineri, 5 mai                                        ora (tur play-out; sez.reg)

FC Voluntari               – ACS Poli Timișoara 18.00 (0-1; 0-1 și 4-1)

Concordia Chiajna      – ASA Tg. Mureş        20.30 (1-2; 1-2 și 1-0)
Sâmbătă, 6 mai

CSM Poli Iaşi              – Pandurii Tg. Jiu        18.00 (0-0; 3-2 și 1-1)
Duminică, 7 mai
FC Botoşani                – Gaz Metan Mediaș   18.00 (0-0; 0-0 și 0-0)

În paranteză, primul rezultat este din turul play-out, iar următoarele două din sezonul regulat, primul rezultat fiind de pe terenul actualei gazde)

Clasament

  1. CSM Poli Iași             8   4 4 0   8-  2   31*
  2. Gaz Metan Mediaș   8   2 4 2   8-  7   30*
  3. FC Voluntari              8   3 3 2 10-  9   27
  4. FC Botoșani               8   2 4 2 10-  7   26
  5. ACS Poli Timișoara  8   4 3 1   8-  4   22
  6. Pandurii Tg. Jiu        8   1 4 3   6-11   17*
  7. Concordia Chiajna   8   0 4 4   4-10   17*
  8. ASA Tg. Mureș          8   1 4 3   3-  7   13

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.