Share


Home / Eveniment / Recomandări pentru motocicliști după accidentul teribil de ieri

Recomandări pentru motocicliști după accidentul teribil de ieri

Ieri, un tânăr de 22 de ani, din Tîrgu Mureş, în timp ce conducea o motocicletă, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă semnalizată ca atare, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, s-a dezechilibrat căzând pe partea carosabilă și și-a pierdut viața. Accidentul a avut loc pe E60, în afara localității Corunca.

Din păcate, în ultimul an și-a pierdut viața un alt motociclist. În 21 august a anului trecut, un tânăr de 26 de ani din municipiul Reghin a decedat după ce a acroșat din spate o căruță nesemnalizată corespunzător.

În 21 iulie anul trecut, un motociclist de 52 de ani din Ungaria a fost vătămat ușor după ce o tânără care conducea un autovehicul nu s-a asigurat și l-a proiectat într-un alt autoturism.

Deoarece accidentele în care sunt implicați motocicliști sunt dramatice, reluăm recomandările pentru motociclişti ale IPJ Mureș:

– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

– Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază greșit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.

– Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

– Asigurați-vă în oglinzi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

– Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

– Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular „în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecție este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

– Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

sursa foto: ms.politiaromana.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jurnalist în țara unde aproape nimeni nu cumpără presă, dar toți dau citate de la tv sau on-line…

O parte din viața ta! Îmi place să vă scriu despre viitor. Optimist iremediabil. Vom …

Share
Share