Home / Administratie / Rezolvat-au și parcările :). Consiliul Local Tîrgu Mureș merge tot pe mâna privatului

Rezolvat-au și parcările :). Consiliul Local Tîrgu Mureș merge tot pe mâna privatului

Distribuie

Consilierii locali târgumureșeni au ales, în ședința extraordinară de ieri, continuitatea în exploatarea parcărilor publice din municipiu.

Varianta a doua din proiectul cu numărul 8 de pe ordinea de zi care privea stabilirea modalității de delegare a Serviciului public de exploatare și întreținere a parcărilor de plată din Municipiul Tîrgu Mureș și abrogarea art. 2 din Hotărârea Consiliului Local Tîrgu Mureș nr. 68 din 2017 a fost votat de majoritatea consilierilor locali prezenți. Singurii care au votat împotrivă au fost aleșii POL care au propus delegarea directă către un serviciu comunitar constituit în cadrul Primăriei Tîrgu Mureș, având exemplul de la Primăria Oradea, unde serviciul aduce anual venituri suplimentare de 9 milioane de lei, și de la cea clujeană, unde veniturile în plus sunt în cuantum de 7 milioane de lei.

Astfel, a fost aleasă varianta concesionării serviciului și organizarea licitației pentru contractrarea companiei care va exploata parcările, Executivul local fiind împuternicit să întocmească, în consecință, caietul de sarcini și să se ocupe de procedura de achiziție publică.

Față de proiectul inițial, hotărârea a fost, de asemenea, amendată, la propunerea președintelui de ședință, Peti Andrei, în sensul că prețul de pornire a licitației, mai exact redevența anuală care urmează să fie plătită de către concesionar, a fost majorat cu 20 %, de la 893.834 de lei la 1,072 milioane de lei. Per loc, redevența se va majora de la 201 lei la 241 de lei. la Banii încasați vor avea destinație strictă și clară, și anume vor fi alocați dezvoltării parcărilor, la propunerea aceluiași consilier local UDMR. Acum, dacă se va întâmpla și în practică să apară, în sfârșit, acele parcări supraterane și supraetajate și nu numai, vom vedea. De asemenea, va fi interesant dacă pentru redevență vor fi companii care să liciteze măcar până la 1,5 milioane de lei. Dar să nu anticipăm, ci să avem răbdare, nu?

Contractul cu Tracia Trade Exim privind exploatarea parcărilor publice din municipiu a expirat la jumătatea lunii ianuarie. Despre situația parcărilor puteți citi, printre altele, aici și aici

Ligia VORO

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.