Home / Cultură / Festivalul Sighişoara Medievală 2017 se ţine! Vezi detaliile!

Festivalul Sighişoara Medievală 2017 se ţine! Vezi detaliile!

Distribuie

Aleşii locali ai municipiului Sighişoara au decis joi, 4 mai, într-o şedinţă extraordinară, cu unanimitate de voturi, alocarea din bugetul local a sumei de 450.000 lei pentru achiziţionarea serviciului de organizare a Festivalului „Sighişoara Medievală”, eveniment care va avea loc în perioada 28-30 iulie 2017. Aflat la cea de-a 24-a ediţie, Festivalul „Sighişoara Medievală” se va desfăşura pe domeniul public din Cetatea Medievală, Piaţa Octavian Goga, Piaţa Sigma, strada Morii, strada Octavian Goga şi Piaţa Hermann Oberth.

Zeci de mii de turişti, atraşi de eveniment

Potrivit primarului municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, evenimentul este unul de referinţă pentru comunitatea sighişoreană, cu ample ecouri în rândul turiştilor europeni (şi nu numai), amatori de atmosferă medievală autentică. „Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighişoarei îşi retrăieşte trecutul datorită Festivalului „Sighişoara Medievală”. Manifestare emblematică pentru Sighişoara, Festivalul „Sighişoara Medievală” şi-a consolidat, prin succesul ediţiilor anterioare, statutul de cel mai eficient mijloc de promovare a imaginii Sighişoarei ca centru cultural de interes major. De precizat faptul că notorietatea acestui festival a constituit argumentul în invitarea municipalităţii de a adera, în anul 2011, la Confederaţia Europeană a Jocurilor şi Evenimentelor Istorice. Zeci de mii de turişti invadează la sfârşit de iulie străduţele Cetăţii care redevine o mare şi vie scenă, un spaţiu de desfăşurare a spectacolelor cuprinse în programul festivalului, dar şi a celor ad hoc cu artişti amatori foarte entuziaşti, inspiraţi de atmosfera creată prin decor şi sunet adecvate epocii”, a precizat Ovidiu Mălăncrăvean.

Taina Curierului Secret, tema acestui an

Tema ediţiei din acest an a festivalui va fi Taina Curierului Secret, iar în jurul acesteia vor fi organizate o suită de activităţi prin care va fi recreată atmosfera medievală. „Ediţia cu numărul 24 a Festivalului „Sighişoara Medievală”, având ca temă Taina Curierului Secret se va desfăşura în perioada 28 – 30 iulie 2017 şi are ca şi obiectiv valorificarea istoriei oraşului şi a identităţii sale culturale prin intermediul artei, condiţia de bază fiind bunul-gust, eleganţa şi calitatea actului artistic. Întrucât obiectivul principal al festivalului este acela de a transforma Sighişoara într-un centru medieval pe parcursul a trei zile, se vor organiza activităţi ca: meşteşugărit – olărit, fierărit, linogravură, dulgherit, manufacturizare de bijuterii, ateliere de dans medieval, teatru de păpuşi, teatru de umbre, teatru itinerant, tras cu arcul, mânuire de arme specifice epocii, recitare de poezie medievală, expoziţie de artefacte, conferinţe, concerte, spectacole, animaţie de stradă, foc de artificii, mapping pe clădiri, urmărindu-se astfel realizarea unui eveniment de înaltă ţinută artistică şi culturală”, a punctat Ovidiu Mălăncrăvean.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.