IBM și UMF Tîrgu Mureș – împreună în proiectul Smart University Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 537 Vizualizări

IBM și UMF Tîrgu Mureș – împreună în proiectul Smart University

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș va planifica în perioada 8-31 mai 2017, în parteneriat cu IBM Corporate Service Corps, un concept inovativ intitulat ”Smart University”, în cadrul unui proiect care vizează identificarea de noi tehnologii informaționale pentru optimizarea proceselor educaționale și de management integrat din cadrul instituției.
Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui plan integrat de modernizare a sistemelor informaționale din cadrul Universității prin dezvoltarea platformei e-UMF existente, precum și prin identificarea și implementarea de noi tehnologii de inteligență artificială de tipul Cognitive Computing și Internet of Things asociate la Cloud Computing, Digital Storage, Paperless Office, Software as a Service.
Activitățile care vor fi realizate în cadrul proiectului vor presupune o analiză detaliată a sistemelor informatice existente și a modului de interrelaționare a acestora, analiza unor studii de caz ca modele de bune practici de ultimă oră și elaborarea unui plan detaliat cu ajutorul căruia noile tehnologii identificate să poată fi implementate în Universitate.
Proiectul va beneficia de asistența unei echipe multidisciplinare formată din specialiști de top ai IBM care provin din USA, Japonia, Australia, Taiwan, India, Filipine și Costa Rica, fiecare dintre ei dispunând de o vastă experiență internațională în domeniile managementului de proiect, managementului resurselor, analizei de proces, arhitecturilor de sistem, securitate informatică și comunicații. IBM Corporate Service Corps este un program filantropic lansat de IBM in 2008, prin intermediul caruia se urmareste rezolvarea problemelor comunitatilor din intreaga lume. Programul IBM Corporate Service Corps oferă în mod gratuit acces la expertiză și consultanță unui număr de organizații atent selectate cu scopul de a întări capacitatea acestora de a adopta tehnologii inovative, pentru a răspunde cu succes provocărilor din mediul social și economic în care activează.

 

 


Rectorul Universității de Medicină și Farmacie, prof. dr. Leonard Azamfirei a declarat: “Proiectul Smart University este o nouă inițiativă a Universității la care compania IBM a reacționat cu mare interes, văzând potențialul de dezvoltare a unui concept inovativ, unic în România la nivel universitar. Aportul unor experți IBM din zona de top internațional a companiei, cu o expertiză deosebită, oferă garanția unui demers care va duce Universitatea un pas înainte. De asemenea, suntem bucuroși că în urma acestei inițiative a Universității, și alte instituții și organizații tîrgumureșene vor beneficia de expertiza IBM. Rămânem fideli misiunii asumate de a face din UMF polul de dezvoltare cel mai activ al orașului.”
Proiectul este realizat în cadrul consorțiului universitar pe care Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș îl are cu Universitatea Petru Maior, ambele universității fiind implicate în realizarea unei coeziuni dintre domeniul medical și cel tehnic.

Comunicatul IBM îl puteți lectura aici IBM Corporate Service Corps revine în România

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE