Home / Eveniment / O altă femeie omorâtă. Ucisă în bătaie de concubin :(

O altă femeie omorâtă. Ucisă în bătaie de concubin :(

Distribuie

O femeie din satul Archita, comuna Vânători, și-a pierdut viața, la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza loviturilor care i-au fost aplicate la nivelul capului, gâtului și toracelui. E al doilea caz, doar în acest an, când o femeie cade victima violenței în familie, ciudat chiar la o zi după ce într-o conferință de presă, la Târgu Mureș, ne-au fost prezentate de către deputatul Csép Andrea modificările la legislație, astfel încât femeile să fie mai bine protejate în fața agresiunilor din familie. Crima de acum ridică însă o altă problemă, și anume, cum se pot proteja femeile din mediul rural în fața agresiunii soților/partenerilor?
Procurorii au stabilit împrejurările și cauza morții, cu sprijinul medicilor legiști. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, cadavrul femeii a fost găsit pe o canapea, omorâtă în bătaie. „Din concluziile provizorii ale IML, emise după efectuarea necropsiei cadavrului, rezultă că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat șocului hemoragic și traumatic urmarea hematoamelor masibe pectorale și epicraniene, edemului cerebral masiv și edemului pulmonar în condițiile unui poli-traumatism prin agresiune. Leziunile traumatice s-au putut produce prin mecanismul de comprimare între două planuri dure, lovire cu și de corp dur și au legătură de cauzalitate directă, necondiționată cu decesul”, se arată în comunicatul parchetului, semnat de Gheorghe Costea, procurorul șef Secție Urmărire Penală.

Cercetările în cazul de omucidere au dus la identificarea autorului, concubinul victimei, care și-a recunoscut fapta în cursul audierilor, fiind reținut pentru 24 de ore, iar apoi sâmbătă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anul acesta este al doilea omor asupra unui femei, întreprinse de un partener/fost partener. În 22 ianuarie, Emese, o tânără de 28 de ani din Tîrgu Mureș, a fost împușcată mortal de fostul iubit în Barul Loren’s din cartierul Unirii. Cazul îl găsiți aici.

Ca femeie nu pot să sper decât la o protecție mai bună a legii pentru ca astfel de evenimente tragice să nu se mai întâmple. Modificările pe care parlamentarul UDMR le propune le puteți lectura aici.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.