EXCLUSIV. ANI a pierdut definitiv procesul cu Ovidiu Butuc! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1832 Vizualizări

EXCLUSIV. ANI a pierdut definitiv procesul cu Ovidiu Butuc!

Fostul manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a câştigat definitiv acţiunea în instanţă împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Vineri, 5 mai 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a considerat nefondat şi a respins recursul ANI la sentinţa nr. 54 din 22 mai 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, care anula raportul de evaluare întocmit de ANI.

În septembrie 2014, ANI a considerat că dr. Ovidiu Butuc, la acea dată manager interimar al Spitalului Judeţean Mureş, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 februarie 2013 – 22 mai 2014”, întrucât „a deţinut concomitent următoarele funcţii: manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, administrator al unei societăţi comerciale – în perioada 8 februarie 2013 – 24 aprilie 2014, manager interimar al Spitalului Judeţean Mureş şi administrator al unei societăţi comerciale – în perioada 18 aprilie – 22 mai 2014.”

La data de 22 mai 2015, Curtea de Apel Târgu-Mureş a admis acţiunea în contencios administrativ formulată de dr. Ovidiu Butuc şi a anulat raportul de evaluare întocmit de ANI.

Recursul a fost judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care vineri, 5 mai 2017, a remis Decizia nr. 1656, după cum urmează: „Respinge recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 54 din 22 mai 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta la plata sumei de 2.000 lei către intimatul Butuc Ovidiu Mugurel, reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 mai 2017.”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, dr. Ovidiu Butuc a evitat, cu eleganţă, să comenteze decizia Instanţei Supreme din România.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE