Programul tomate, efecte pozitive în Mureş Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

Programul tomate, efecte pozitive în Mureş

Primul producător de roșii românești produse în judeţul Mureş, care este înscris la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Mureş în Programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate, a livrat deja marfa din primul ciclu de producţie în hipermarketul Auchan.

Este vorba de societatea SC Serele Dalin SRL din localitatea Breaza, care până în data de 3 mai 2017 a  livrat  2.532 de kilograme de roşii, la un preţ de livrare de 7 lei/kilogram, plus TVA.

“Reamintim că producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, conform Hotărârii Guvernului nr. 39/2017, pentru aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” să cultive tomate în spații protejate – sere, solaria – astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă, punând la dispoziție mărfuri de calitate și proaspete. Programul are în vedere să diminueze importurile de tomate, odată cu crearea de noi locuri de muncă, aşa cum este prevăzut în Programul de Guvernare”, a precizat ing. Ileana Guşatu, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE