UDMR va introduce o cotă obligatorie de 15% pentru reprezentarea femeilor în conducerile organizaţiilor Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

UDMR va introduce o cotă obligatorie de 15% pentru reprezentarea femeilor în conducerile organizaţiilor

UDMR va introduce, cu prilejul Congresului de la Zalău, din 13 mai, o cotă obligatorie de 15% de reprezentare a femeilor la nivelul structurilor de conducere ale organizaţiilor judeţene, dar şi la nivel naţional, a anunţat joi, la Deva, preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.
Potrivit acestuia, introducerea sistemului de cote obligatorii de reprezentare a femeilor la nivelul structurilor de conducere poate fi un factor determinant cu scopul schimbării mentalităţilor învechite la nivelul întregii societăţi.
„Dacă vorbim despre nevoia de schimbare a mentalităţilor, atunci parteneriatul egal este soluţia. Doar dacă femeia este într-adevăr partenerul egal al bărbatului şi în politică şi în administraţie, şi în viaţa publică în general, abia atunci vom putea vorbi despre schimbare”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Iuliu Winkler.
El a mai amintit faptul că va exista o recomandare ca la nivelul structurilor locale ale UDMR această cotă să fie de o treime.
La ora actuală, 18% dintre membrii grupului UDMR din Camera Deputaţilor sunt femei, în vreme ce în grupul de la Senat nu există nicio femeie, a mai arătat deputatul european.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE