Home / Invatamant / VIDEO: Start la înscrieri pentru Olimpiada Sportivă a Preşcolarilor!

VIDEO: Start la înscrieri pentru Olimpiada Sportivă a Preşcolarilor!

Distribuie

Grădiniţele din municipiul Târgu-Mureş şi din localităţile limitrofe sunt invitate să se înscrie la cea de-a zecea ediţie a Olimpiadei Sportive a Preşcolarilor, eveniment care va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 9.00, pe terenul de sport CAS “Mureşul” (Complexul de Agrement şi Sport “Weekend”), în organizarea Fundaţiei Cultural-Sportive “Pro XXI”, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mures.

“Mai repede, mai sus, mai puternic”

Potrivit preşedintelui Fundaţiei Cultural-Sportive “Pro XXI”, Cseh Gábor, evenimentul este unic la nivel naţional şi beneficiază de susţinerea Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

“Organizăm această olimpiadă pentru promovarea sportului în rândul preşcolarilor, compensarea lipsei oreler de educaţie fizică din programul grădiniţelor, promovarea spiritului de echipă, spiritului de competiţie, bucuria mişcăriişi conştientizarea intercondiţionalităţii dintre mişcare şi sănătate”, a punctat Cseh Gábor, care a dezvăluit că mizează pe participarea a peste 200 de copii, precum şi deviza competiţiei: “Citius, Altius, Fortius”, adică “Mai repede, mai sus, mai puternic”.

Timp de o zi, prichindeii se vor întrece la trei discipline sportive, respective probe de atletism, alergare 30 de metri, săritura în lungime de pe loc, ştafetă 4 x 15 metri, aruncarea la distanţă cu minge de tenis de câmp, precum şi minifotbal şi minibaschet.

“Îi mulţumesc domnului Cseh Gábor pentru că a ajuns la cea de-a zecea ediţie. Să organizezi zece ediţii la rând un anumit lucru nu e uşor”, a afirmat Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş. „Vom susţine de fiecare dată atunci când e vorba de tineret, de copii, şi de oricine care vine cu idei şi chiar doreşte să se implice”, a completat Claudiu Maior.

Alex TOTH

 

 

De asemenea, verificati

Elev dintr-o școală din Sighișoara, cercetat pentru lovire

Distribuie Un elev dintr-o școală din municipiul Sighișoara a ajuns la spital, după ce ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.