Lucian Goga: „Se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, iar prefectul să fie numit politic” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 432 Vizualizări

Lucian Goga: „Se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, iar prefectul să fie numit politic”

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, care este şi secretarul general al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), a declarat marţi, 16 mai, în cadrul evenimentului „Ziua Porţilor Deschise la Palatul Administrativ”, că există voinţă politică şi se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, informează www.agerpres.ro
„Schimbarea prefecţilor s-a petrecut într-o mare dinamică. (…) Prefectul este numit printr-o Hotărâre de Guvern şi tot printr-o Hotărâre de Guvern este schimbat din funcţie, de multe ori nici nu sunt anunţaţi. (…) Se pare că există voinţa politică – funcţia de prefect este de înalt funcţionar public – se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, iar prefectul să fie numit politic. Indiferent dacă va fi aşa sau dacă va rămâne pe actuala formă, prefectul nu are decât o singură variantă: să vegheze la aplicarea legii”, a declarat Lucian Goga, răspunzând întrebărilor unor studenţi de la Facultatea de Drept Administrativ a Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş.
Prefectul de Mureş a precizat că prin modificarea legii se preconizează şi reînfiinţarea funcţiei de secretar general al prefecturii, care să fie funcţie de înalt funcţionar public, care să asigure continuitatea în Instituţia Prefectului.
„Prefectul va pleca politic, iar secretarul general va asigura continuitatea”, a precizat Lucian Goga.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE