SPECIAL. Acţiune de proporţii demarată la Aerodromul Aeroclubului Mureş. Vulpi din 11 judeţe, vaccinate pe cale aeriană! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 442 Vizualizări

SPECIAL. Acţiune de proporţii demarată la Aerodromul Aeroclubului Mureş. Vulpi din 11 judeţe, vaccinate pe cale aeriană!

Directorul executiv al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş (DSVSA) Mureş, dr. Kincses Sandor, a anunţat miercuri, 17 mai, că instituţia pe care o conduce a demarat campania de distribuţie aeriană a momelilor vaccinale la vulpi, împotriva rabiei.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Mureş, acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 55/2008 privind aprobarea Programului strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe în România, iar vaccinarea orală a vulpilor se va face „prin distribuirea momelilor vaccinale cu ajutorul avioanelor, pe suprafeţe întinse sau în zonele greu accesibile, iar în jurul localităţilor precum şi în alte locuri stabilite împreună cu reprezentanţii fondurilor de vânătoare, manual, prin gestionarii fondurilor de vânătoare, cu asistenţă din partea medicilor veterinari oficiali.”

Totodată, directorul executiv al DSVSA Mureş a mai precizat că în cursul lunii mai este planificată recepţia momelilor vaccinale antirabice pentru distribuţia manuală la vizuinile de vulpi, iar în perioada 16-30 mai este planificată campania de primăvară de distribuţie aeriană a momelilor vaccinale la vulpi, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

„Această acţiune va avea loc cu decolare de pe Aerodromul Aeroclubului Mureş şi va acoperi judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Cluj, Bihor şi Alba fiind planificat a fi distribuite un număr de 873.100 de momeli vaccinale”, a precizat dr. Kincses Sandor.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE