Share
Home / Altele / FOTO: CDIdei în cărți – câștigătorii fazei județene

FOTO: CDIdei în cărți – câștigătorii fazei județene

27 de echipaje, formate din câte trei elevi, din 10 școli gimnaziale din județul Mureș s-au întrecut la etapa județeană a festivalului-concurs CDidei în cărți. Concursul s-a desfășurat în sala festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Târgu Mureș, începând cu ora 10.00. CDIdei în cărți a fost inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu și se desfășoară în 5 județe: Sibiu, Mureș, Cluj, Gorj și Suceava.

Potrivit directorului Casei Corpului Didactic Mureș, Cristiana Chira, „festivalul-concurs a preluat idea unei activități cu caracter non-formal, aceea a „Muzeului literar”, o activitate de animație de lectură în cadrul cărei elevii, în urma lecturării unei cărți/lucrări documentare realizează un obiect reprezentativ pe care apoi îl prezintă”.

Astfel, echipajele înscrise în fazele pe școală au realizat machete cu scene din texte literare sau au reprezentat diferite subiecte din domeniul științelor natural prin obiecte.

În cadrul etapei județene a festivalului-concurs CDIdei în cărți elevii, însoțiți de profesorii îndrumători, au prezentat machetele realizate și le-au expus într-o mini-expoziție.

„Scopul acestui festival-concurs este de a asigura un cadru pentru dezvoltarea, demonstrarea și manifestarea competențelor elevilor în domeniul culturii și civilizației, dezvoltarea abilităților pentru lectură, prin intermediul structurilor info-documentare, utilizând metode ale educației non-formale”, a precizat Cristiana Chira.

Câștigătorii CDIdei în cărți

Echipajele clasate pe locul I la concursul organizat de CCD Mureș în 16 mai sunt formate din elevii: Alesia Breaz, Maria Podar și Natalia Dunca, clasa a III-a, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, profesor coordonator: Teodora Codoiu; Ioana Oltean, Elisa Oltean și Isabella Hoffmann, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Fridriech Schiller” din Târgu Mureș, profesor coordonator: Simona Nistor; Daria Camelia Covaci, Paul Munteanu și Alexandru Cioloboc, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Râciu, profesor coordonator: Mariana Bucur; și la nivelul clasei a VIII-a – Sergiu Simpalean, Marina Cătălina Săuca, Patrick Adrian Maioș, Școala Gimnazială Iernut, profesor coordonator: Monica Moldovan. Echipajele care au câștigat faza județeană vor participa la faza regională a „CDIdei în cărți”, care va avea loc în luna iunie în Sibiu.

Galerie foto: CDIdei în cărți – faza judeșeană

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: S-a dat startul la Zilele Comunei Sângeorgiu de Mureș

Miercuri, 18 aprilie, a debutat săptămâna Zilelor Comunei Sângeorgiu de Mureș. Se anunță șapte zile …

Share
Share