„Viva Pentru Educaţie” în mai multe sate din Mureş! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

„Viva Pentru Educaţie” în mai multe sate din Mureş!

În acest an școlar, Viva Credit IFN și asociația Merci Charity Boutique, prin programul educational “Viva Pentru Educație” a investit în educația a 10 elevi de la sat din judetele Olt si Mureș. Acestia au obtinut o bursă de studiu în urma unui proces de selectie derulat în iulie anul trecut.

Cei 10 copii, 9 dintre ei în clasa a 9-a și unul în clasa a 10-a, provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse. Copiii sunt motivați să își continue studiile la școli profesionale din oras, însă situatia financiară nu le permite acest lucru. Ei sunt susținuți prin program cu o bursă lunară în valoare de 500 lei care le asigură cazare la internat, rechizite, manuale, transport, masă, uniforme și instrumente necesare pentru orele de atelier.

Rezultatele după primul semestru la liceu, nu au întârziat să apară: unul dintre copii a fost ales contabilul clasei, altul șeful clasei și unul dintre ei a obținut a treia medie din clasă. Unii copii au început deja practica școlară și sunt încântați de asta. Printre ei se află viitori organizatori de evenimente, contabili, electricieni, mecanici și coafeze. Tot anul acesta, am susținut și un elev dintr-un sat din Olt să își continue studiile în Slatina. Acesta este un fost pacient oncologic, în prezent elev la Teologie, ales și el șeful clasei.

“Trăim într-o țară în care abandonul școlar este un fenomen întâlnit din ce în ce mai des. Si, în cele mai multe cazuri, motivul principal este sărăcia. Prin acest proiect dorim să oferim o șansă în plus acestor copii al căror viitor este limitat din motive financiare. Dacă vrem să avem o societate dezvoltată, trebuie să investim în educație”, a declarat Ionut Stan, Director General, Viva Credit.

“Dacă nu oferim sprijin financiar copiilor de la sat, mulți dintre ei, la 14-15 ani, fără şcolarizare terminată şi cu o vârstă sub aceea permisă de Codul Muncii pentru a se angaja, vor rămâne cu o singură opţiune, aceea a prestării de munci agricole alături de părinţi”, a declarat Daniela Staicu – Merci Charity Boutique.

Prin acest proiect, Viva Credit și Merci Charity Boutique contribuie la prevenirea abandonului scolar pentru elevii de la sat unde unul din 5 copii nu își continuă studiile la liceu motivul principal fiind lipsa banilor.

 

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE