Home / Administratie / Pod nou peste Valea Șaeș pe DJ106

Pod nou peste Valea Șaeș pe DJ106

Distribuie

În cursul zilei de joi, 18 mai, au fost recepționate lucrările pentru Pod din beton armat peste Valea Șaeș pe DJ106 limită judeţ Sibiu – Apold – Sighișoara – (DN13) km 88+962, judeţul Mureș.

Lucrările pentru construcția acestuia au început în luna august 2015 și au fost executate de SC Prodial SRL din Sibiu. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 2,4 milioane lei, fără TVA. Amplasamentul este situat pe drumul județean DJ106, în vecinătatea localității Apold, județul Mureș.

Podul vechi cu structură metalică și o vechime de 111 ani a fost conservat în imediata vecinătate a podului nou și poate fi în continuare folosit de către pietoni.

Podul nou a fost executat pe amplasamentul podului metalic existent, menținându-se același traseu. Au fost îmbunătățite elementele geometrice și de gabarit. Acesta are o deschidere de 21,80 m și o lungime totală de 30,90 m. Lățimea părții carosabile este de 7,80 m. De o parte și de alta a părții carosabile sunt trotuare în lățime de 1,50 m. Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, circulația a fost deviată pe o variantă provizorie realizată din tuburi prefabricate.

Consiliul Județean Mureș a stabilit ca prioritate pentru acest an în ceea ce privește rețeaua de drumuri județene finalizarea lucrărilor existente, iar în anii următori reabilitarea tuturor drumurilor care fac legătura între județul Mureș și județele învecinate.

(Comunicat de presă, CJ Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.