Home / Cultură / Remember Koszorus Kálmán pe acorduri jazz la „Noaptea Muzeelor”

Remember Koszorus Kálmán pe acorduri jazz la „Noaptea Muzeelor”

Distribuie

La Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Tîrgu Mureș, găzduit de Palatul Toldalagi, una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, în cadrul evenimentului anual „Noaptea Muzeelor” sâmbătă seara a avut loc concertul grupului „New Landscapes” format din Ana Maria Galea la voce și Daniel Csikos la pian.

 

Invitatul special al serii a fost artistul Pedro Negrescu, o personalitate polivalentă: dirijor, profesor la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș dar și un remarcabil contrabasist de jazz. Repertoriul abordat de cei trei a fost o surpriză fiind alcătuit exclusiv din teme standard de jazz unele în primă audiție. Unul dintre cele mai emoționante momente ale concertului a fost cel dedicat mult regretatului muzician Koszorus Kálmán, percuționist care în urmă cu un an s-a aflat alături de Daniel Csikos și Pedro Negrescu pe scenă într-un eveniment organizat de Asociația K’Arte la Reghin. Cei doi instrumentiști au evocat memoria acestuia prin expunerea unei teme semnate Bill Evans – We will meet again.

 

 

La sfârșitul concertului Ana Maria Galea i-a îndemnat pe cei prezenți în public să spună și să facă lucrurile frumoase în momentul în care au ocazia, „aici și acum” pentru că, în viață, nimic nu este repetabil, iar regretele sunt inutile.

 

 

Inițiativa Secției de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș, condusă de doamna Angela Pop, a fost una remarcabilă, de altfel, în acest spațiu pe întreg parcursul zilei desfășurându-se mai multe evenimente, printre care un workshop de icoane pe sticlă condus de artistul plastic Călin Bogătean – profesor al Școlii Populare de Artă din Tîrgu Mureș, și un workshop de arta actorului și a improvizației condus de actrița și cântăreața Ana Maria Galea care este și profesor la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș.

 

 

Un alt moment interesant al „Nopții Muzeelor” a fost cel susținut de tinerii artiști în devenire de la Liceul Vocațional de Arte din Tîrgu Mureș în spațiile galeriilor de artă modernă românească și maghiară din Palatul Culturii. Acolo, publicul a avut prilejul să asculte pentru aproximativ 40 de minute un recital de poezie și muzică de cameră. Și-au dat concursul: Ana Maria Nistor, Andreea Pinty, Pál Mátyás Áron, Sergiu Olar și David Boar-  elevi ai secției de arta actorului și Sipos Tamás, Dávid Gergő, Bodó Tamás și Ferencz Balás – elevi ai secției de interpretare muzicală. Acest recital a fost inclus în programul „Noaptea Muzeelor” prin parteneriatul Muzeului Județean Mureș cu Asociația Neumarkt Events și Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș.

 

 

„Noaptea Muzeelor” rămâne, de altfel, unul dintre cele mai interesante programe culturale desfășurate pe parcursul anului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.