Anca Loghin și András Korpos la 10 pentru film. TIFF 2017 Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 487 Vizualizări

Anca Loghin și András Korpos la 10 pentru film. TIFF 2017

Doi dintre actorii Teatrului Național Târgu Mureș au fost selectați în programul 10 pentru film din cadrul TIFF 2017, este vorba despre Anca Loghin, actriță a Companiei „Liviu Rebreanu”, și András Korpos, Compania „Tompa Miklós”.

Programul îşi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc și îi vizează pe actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema-ul românesc, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producţii autohtone.

Anca Loghin

Și-a încheiat studiile de actorie în 2003, la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș. În prezent, poate fi văzută pe scena Teatrului Național Târgu Mureș.

A jucat în spectacole regizate de Vlad Masacci (Visul unei nopți de vară), Cristi Juncu (Scoala Nevestelor), Rareș Budileanu (Camera 701), Radu Alexandru Nica (Contra Iubirii), Cristian Popescu (Krumm), Mihai Mănuțiu (Don Quijote), Aleksandar Ivanovski (Crize) sau coregrafiate de Gigi Căciuleanu (Vivaldi si Anotimpurile, Carmina Burana).

A jucat și pe scenele teatrelor „Toni Bulandra” din Târgoviște și „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. De asemenea, a avut câteva roluri mici în filme ca Billion Star Hotel (2016), regizat de Alecs Năstoiu, și Sex Traffic (2004), regizat de David Yates.

În cazul în care se va relua și în stagiunea următoare vă recomand să o vedeți pe Anca Loghin în spectacolul Crize.

András Korpos

S-a născut la Târgu Mureș și a urmat studiile Universității de Artă Teatrală sub îndrumarea profesorilor Farkas Ibolya și Sebestyen Aba.

Și-a început cariera în 2003 pe scena Teatrului Național Târgu Mureș, în Nefericiții de Füst Milán, spectacol regizat de Bodó Viktor. A continuat să lucreze cu acest teatru în cadrul companiei Tompa Miklós, colaborând cu regizori ca Liviu Pancu (Poveste din grădina zoologică), Alexandre Colpacci (Măsură pentru măsură), Király István (Fiul norocului). László Csaba (Învățătoarea), Sorin Militaru (Îmblânzirea Scorpiei), Keresztes Attila (Tartuffe, Pescărușul) și mulți alții.

Pe lângă impresionanta carieră în teatru, András a avut câteva roluri mici și în filme: Aglaja, regia Deák Krisztina, Orașul pieirii și Focul de pe munte, de Poór István, iar în 2010 a câștigat bursa artistică Erdős Irma.

Pe András Korpos îl puteți vedea și în spectacolul Ia uite cine s-a întors!, regia Cristian Theodor Popescu, dar vă recomand, mai ales, spectacolul Szép/Frumos, regia Adi Iclenzan”, unde are un rol central.
Un interviu amplu cu actorul András Korpos, realizat de Mircea Sorin Rusu, în contextul 10 pentru film la TIFF 2017, puteți citi pe site-ul liternet.ro/.

În cadrul edițiilor precedente ale programului 10 pentru film au mai fost selecționați actorii mureșeni sau care activează în Mureș: Andi Gherghe (2016), Erzsébet B. Fülöp (2015) și Katalin Berekméri (2014).

(Sursa: http://tiff.ro/10-pentru-film-prezentare)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE