”Noaptea Bibliotecilor” la Universitatea “Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

”Noaptea Bibliotecilor” la Universitatea “Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureș

Biblioteca “Serafim Duicu”,  din cadrul Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş, a organizat în data de 10 mai 2017 a V-a ediție a “Nopții Bibliotecilor”. Acest eveniment este menit să celebreze Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor (23 aprilie), însă din cauza sărbătorilor pascale și a mini-vacanței de 1 mai, l-am decalat puțin.

În cadrul ”Nopții bibliotecilor” au fost nenumărate concursuri, momente artistice, ateliere de creație și multă distracție, acestea fiind inițiate și organizate de un grup studenți, respectiv cadre didactice de la toate facultățile Universității și bineînțeles bibliotecari. J

Credem că metafora “bogăție prin diversitate” caracterizează cel mai bine această ediție al evenimentului nostru. Și anume, diversitatea dintre noi, dintre culturi, moduri de gândire și stări de bună dispoziție.

Mulțumim şi pe această cale partenerilor şi invitaţilor evenimentului, începem enumerarea, bineînțeles, cu Universitatea ”Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş, Şcoala Postliceală ”Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş, și Asociaţia „Mâini Unite” Mureş.

Au participat la concursuri colegii noștri italieni din cadrul Departamentului pentru pregătire a personalului didactic, colegii veniți prin programul Erasmus din India – Rishabh Negi și colegul din Malaysia – Tengku Sazali.

Onoarea de a fi moderatorii acestei ediții ne-a revenit nouă, adică Giuliei și lui Francisc, iar concursurile pe care le-am prezentat au fost următoarele:

Bookface: un concurs despre imaginație, cu participanți și de la liceele din județ, premiul juriului a fost acordat Marei Maria Dan, iar premiul ”Votul publicului”, acordat pe baza aprecierii vizitatorilor paginii de Facebook a universității a fost înmânat Alexandrei Furcea,

Mărul de aur: un concurs culinar delicios, am avut ocazia să ne delectăm cu diferite delicatese, principalul ingredient fiind mărul, mulțumim Liceului Tehnologic ”Gheorghe Șincai” din Târgu-Mureș pentru participarea cu preparate de nota 10,

Ghicește piesa: aici cultura muzicală a fost principalul atu al participanților,

alte concursuri au fost Pictionary, Fredonează și ghicește, Mima cu meserii, Heads up,

Cine sunt eu?/The mask: indiciile coechipierilor trebuiau să fie cât mai complexe pentru a ghici personajul,

Ștafeta: la această întrecere “capul pătrat” era binevenit pentru a transporta cartea.

Rațiu Raul Dorian, elev din clasa a XII-a al Liceului Tehnologic Nr. 1 Luduș ne-a încântat cu prezența și cu vocea lui prin interpretarea unor melodii la chitară. Colega noastră Bianca Becze, masterand la Psihologie clinică și tehnici de intervenție, ne-a surprins cu un superb dans indian.

După o multitudine de concursuri, au fost prezentate și două grupuri nou înființate:

G.I.C.U. (adică Grupul de inițiativă civică universitară) întrunește voluntari care vor activa pe plan social, cultural, ecologic etc.

Clubul de fotografie U.D.C a prezentat un workshop cu titlul ”Before and after” despre programul de editat poze Lightroom.

Seara a culminat cu extragerea biletetelor de tombolă, premiul special (o tabletă) a ajuns la o studentă din anul III al Facultății de Geografie, respectiv cu tombola organizatorilor, unde s-au recompensat studenții implicați în organizare.

Ne-a făcut mare plăcere de a fi moderatori al acestui eveniment și vă așteptăm la ediția următoare… vă putem spune de pe acum, cu siguranță, că imaginația va predomina.

 

Giulia NAJAR – organizator, anul I, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

Francisc ANTAL – organizator, anul III, Facultatea de Drept

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE