O femeie din Fântânele ucisă de către un nepot Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1243 Vizualizări

O femeie din Fântânele ucisă de către un nepot

Violența în familie mai face o victimă în județul Mureș. Terezia T., o femeie din comuna Fântânele a fost găsită decedată ieri, în locuința sa, cadavrul prezentând urme de violență. Femeia obținuse în acest an două ordine de protecție împotriva presupusului autor la Judecătoria Sighișoara, iar tot pe rolul acestei instanțe era înregistrat din 25 aprilie un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. B. Denes va fi prezentat Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Cadavrul victimei a fost găsit în locuință, prezentând urme de violență. “În urma efectuării necropsiei cadavrului s-a constatat că leziunile traumatice s-au putut produce prin loviri directe, repetate cu corp contondent (pentru leziunile faciale și la nivelul membrelor superioare), urmate în final de obturarea căilor respiratorii care a condus la asfixie mecanică și decesul victimei”, se arată într-un comunicat al PT, remis de purtătorul de cuvânt, procuror șef Secție Urmărire Penală Gheorghe Costea.
Procurorul de caz desemnat în dosarul 325/P/2017 înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Mureș efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către inculpatul B. Denes a infracțiunilor de nerespectare a hotărârilor judecătorești prev. de art. 32 din Legea nr. 217 din 2003 (legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie), violare de domiciliu, omor calificat în contra unui membru de familie, viol, tâlhărie calificată, se mai arată în comunicatul parchetului.
De asemenea, potrivit anchetatorilor, femeia a obținut două ordine de protecție împotriva acestuia. Potrivit verificărilor noastre pe portalul instanțelor de judecată, victima obținuse primul ordin de protecție în luna octombrie a anului trecut. Cel de-al doilea a fost emis în 8 mai, când pârâtului agresor B. Denes, i s-au stabilit următoarele obligaţii şi interdicţii: “obligă pe pârât să păstreze faţă de reclamantă şi locuinţa acesteia o distanţă minimă de 500 m, interzice pârâtului să aibă orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta, dispune evacuarea a pârâtului din locuinţă, obligă pe pârât să urmeze consiliere psihologică”. Dacă nu respecta ordinul de protecție, bărbatul risca o pedeapsă cu închisoarea între o lună și un an.
De asemenea, pe rolul Judecătoriei Sighișoara, era înregistrat din 25 aprilie un dosar cu obiectul violența în familie.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de la Tribunalul Mureș cu propunere de arestare preventivă.
În acest an, pe raza județului Mureș, trei femei și-au pierdut viața, victime ale violenței în familie. Emese a fost omorâtă prin împușcare de către fostul iubit în luna ianuarie în cartierul Unirii din Tîrgu Mureș (aici despre caz), iar o femeie din Archita a fost ucisă de concubin luna trecută -(aici despre caz). 
Deputatul Csép Andrea a propus mai multe modificări la legislația în domeniu pentru ca victimele violenței în familie să fie mai bine protejate – detalii aici . (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE