Home / Administratie / Bugetul Reghinului suplimentat cu 348.000 lei

Bugetul Reghinului suplimentat cu 348.000 lei

Distribuie

Consiliul Local Reghin, întrunit în ședință ordinară miercuri, 24 mai, a aprobat în deschiderea ședinței alocarea din bugetul local a sumei de 1.300 de lei în vederea susținerii evenimentului „Színes gyermekvilág (Copilărie colorată)” organizat de Asociaţia ”Csillag” Reghin în data de 1 iunie 2017. Al doilea proiect aprobat a fost cel legat de cooperarea dintre Municipiul Reghin și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş iniţiată în baza Proiectului “Operativitate în intervenție pentru siguranța comunității”, suma anuală aprobată pentru proiect este de 30.000 lei  necesară completării suportului logistic pentru întreținerea, mentenanța și repararea celor 11 mijloace de transport utilizate în realizarea activităților concrete care vor fi întreprinse în cadrul proiectului.

Rectificarea de buget

Punctul 3 al ordinii de zi a fost legat de proiectul privind rectificarea Bugetului General al UAT Reghin pe anul 2017. Consilierii au aprobat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 348.000 lei. La secțiunea ”Cheltuieli”,  suplimetări se înregistrează la ”Autorități publice” :  97.000 lei – cheltuieli de personal și  30.000 lei – cheltuieli cu bunuri și servicii, ”Învățământ”:  4.000 lei – cheltuieli de personal, 30.000 lei – cheltuieli cu bunuri și servicii, 35.000 lei – transferuri către instituții publice, 160.000 lei – manifestări culturale. Suplimentări s-au mai înregistrat la ”Cultură, recreere, religie sport” cu suma de 3.000 lei (Muzeul Etnografic „Anton Badea”), 1.000 lei (Casa de Cultură a Tneretului „George Enescu”, precum și 13.000 de lei pentru evenimentele „Orășelul Copiilor” și „Színes gyermekvilág (Copilărie colorată)” care vor avea loc în data de 1 iunie. De asemenea, la capitolul ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, bugetul a fost suplimentat cu suma de 135.000 lei, la investiția „Bloc de locuințe sociale strada Ierbuș nr. 37/B”.

Ziele Reghinene în perioada 14-16 iulie

Consilierii au mai aprobat data de desfășurare a evenimentului ”Zilele Municipiului Reghin” în perioada 14-16 iulie, precum și componența delegației Municipiului Reghin care se va deplasa în localitatea Lubaczow-Polonia, în perioada 09-12 iunie 2017. Aceasta va fi compusă din consilierii Daniela Luca (PSD), Ovidiu Marian (PSD), Kelemen Szabolcs (UDMR) și Dan Dorul Rus (PMP).

5.000 de lei pentru Registrul Spațiilor Verzi

De asemenea, consilierii au mai aprobat alocarea sumei de 160.000 lei pentru organizarea evenimentului ”1 Iunie” care va avea loc în Municipiul Reghin cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, precum și suma de 5.000 de lei în vederea elaborării Registrului Spațiilor Verzi situate în intravilanul Municipiului Reghin, partea a  cooperării dintre Municipiul Reghin și Universitatea Sapienția Tg Mureș-Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste. La întrebarea consilierului PNL Iulius Făgărășan dacă există un Registrul al  Spațiilor Verzi, secretarul primăriei Mirela Rădoi a precizat că : „la nivelul Reghinului nu avem un astfel de registru, el fiind necesar și în ce priveștea realizarea Planului Urbanistic General”.

De asemenea, consilierii au aprobat  valorificarea prin licitație publică organizată de către Direcția Silvică Mureș a unui volum de 64 mc masă lemnoasă în unitatea de producție nr. 2 Bistra, aparținând Ocolul Silvic Răstolița, prețul de pornire aprobat fiind de 180 de lei/mc.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.