Creativitate și inovare în educație – cadrele didactice, adulți în curs de educare Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 537 Vizualizări

Creativitate și inovare în educație – cadrele didactice, adulți în curs de educare

Zeci de cadre didactice și bibliotecari din județul Mureș și din țară s-au întâlnit în 23 mai în cadrul Conferinței naționale „Creativitate și inovație în educație”, organizată de Casa Corpului Didactic Mureș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Universitatea „Petru Maior”.
Conferința a fost găzduită de Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” și s-a desfășurat pe 7 secțiuni: Tehnologii, arte, educație fizică și sport; Limbă și comunicare/Învățământ primar și preșcolar; Limbă și comunicare/limba și literatura română, limba și literatura maghiară; Limbă și comunicare/Limbi modern; Matematică și științe; Om și societate; și Management educațional și proiecte europene.

Cadrele didactice și educația adulților

Cristiana Chira, directorul CCD Mureș, a deschis Conferința națională „Creativitate și inovație în educație” cu o definiție a educației adulților. „Din ce am citit despre această educație a adulților, am tras o concluzie: adulții caută experiențe de învățare pentru a se adapta unor condiții și evenimente de viață. În momentul în care întâlnesc un obstacol ori o situație de viață, ei învață. Nu învață doar formal, informal, ci bineînțeles așa cum facem și noi aici în această conferință și non-formal. Nu știu dacă am ajuns încă o societate care învață, dar ne străduim să ne îndreptăm spre o societate care învață”, a adăugat directorul Casei Corpului Didactic Mureș. În finalul festivității de deschidere Cristiana Chira a făcut și o scurtă prezentare a activității instituției pe care o conduce, subliniind că pe parcursul acestui an școlar prin programele de formare ale CCD Mureș au trecut 1000 de profesori.

În deschiderea conferințelor a susținut un scurt discurs și prefectul județului Mureș, Lucian Goga. Acesta i-a felicitat pe organizatori și le-a urat succes participanților, spunându-le că „cele învățate în cărți sunt adevărate, dar trebuie combinate cu practica de zi cu zi”. De asemenea, au mai luat cuvântul Adina Pui, inspector școlar general adjunct, și Arina Modrea, lector universitar, UPM Târgu Mureș. În linii mari, discursurile celor care au vorbit în deschidere au marșat pe idee educației permanete și a educației pentru adulți, ipostază – de adulți educabili, în care se află și cadrele didactice.

Lucrările vor fi publicate în volum și în revista CCD Mureș

După festivitatea de deschidere, care a avut loc la ora 14.00, de la ora 15.00 au început lucrările pe secțiuni. Profesori sau educatorii și învățătorii, după caz, s-au strâns în câte o sală de clasă, unde pe rând cei prezenți și-au prezentat lucrările și au împărtășit din experiențele la clasă. Timp de o oră am trecut dintr-o sală în altă, am văzut câteva prezentări interesante, altele „drăguțe”, dar foarte puține din totalul de peste o sută înscrise. Cel mai mult am stat la secțiunea dedicată limbii și literaturii române, unde Bogdan Rațiu, profesor la „Bolyai” și „Unirea” a avut o prezentare foarte aplicată, mergând pe împrospătarea „nomenclatorului” de critici și literari și a abordării subiectelor și textelor literare. Apoi, am prins ultima prezentare din secțiunea Om și societate, unde Székely Hajnal, profesoară de istorie și geografie la Școala Gimnazială din Corunca, i-a fascinat pe colegii din sală vorbindu-le despre motode de predare pornind de la princii și tehnici inspirate teoriile prăgramării neuro-lingvistice (NLP).

Cu siguranță au fost mule alte prezentări care ar fi meritat menționate, dar dacă sunteți curioși vă veți putea face o idee pentru că lucrările vor fi publicate într-un volum și în revista CCD Mureș, „Educație și cultură”, care poate fi citită și online.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE