FOTO: Rămas bun anilor de liceu la „Petru Maior” Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 2252 Vizualizări

FOTO: Rămas bun anilor de liceu la „Petru Maior”

Absolvenții claselor a XII-a din cadrul Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin au trăit miercuri, 24 mai, emoția ultimelor clipe din viața de liceu, cu ocazia festivității de absolvire, colorată de flori, părinți, rude și prieteni, părtașii la bucuria ultimului clopoțel. „Se împlinesc astăzi 12 ani de când partea copilăriei și tinereții voastre a fost pusă sub lumina profesorilor. Ca în fiecare an, în această zi  sărbătorim tinerețea, sfârșitul deplin al adolescenței și începutul maturității. Parcă mai ieri suna clopoțelul pentru adunarea clasei a IX-a, iar acum suntem în clipa în care trebuie să ne luăm la revedere. Apreciez eforturile fiecăruia dintre voi pentru a încheia cu succes etapa preuniversitară. De asemenea, felicit colectivul de profesori de la Liceul Tehnologic „Petru Maior” care,  cu multă dragoste s-a aplecat asupra voastră cu explicații, transmitere de cunoștințe, răbdare, și multă înțelegere. Sunteți mari și frumoși, înarmați cu multe cunoștințe, gata să luați în piept greutățile vieții. Arma voastră este multitudinea de cunoștințe bine aplicate, astfel că, în funcție de visul fiecăruia vă veți alege noul drum în viață. Noi vă urmărim în fiecare an și vă susținem cu gânduri frumoase, vă păstrăm în suflet și peste ani, rămânând mereu alături de voi. Nu sunt destule cuvinte pentru a vă ura să aveți parte de tot binele din lume. Dacă veți găsi fericirea, veți împlini și dorințele părinților voștri, dar veți  da și  un sens muncii profesorilor care îl lăsați în urmă. Eu personal, și toate cadrele didactive că doresc succes la bacalaureat, precum și la toate celelalte examene pe care le veți susține”, le-a vorbit absolvenților Claudiu Bândilă, directorul Liceului Tehnologic ”Petru Maior”.

„România are nevoie de voi”

Prezentă la momentul de final al Promoției 2017 a Liceului „Petru Maior”, primarul municipiului Reghin Maria Precup, le-a urat succes absolvenților, cu îndemnul de iubire și respect față de orașul și cadrele didactice care le-au fost casă, masă și fundament absolvenților. „Dragii mei, vă mulțumesc că ați ales să fiți elevii municipiului Reghin. Vă doresc să mergeți afară, să zburați, să vă pregătiți, să vă desăvârșiți cariera, dar să veniți înapoi, pentru că România are nevoie de voi. Numai cu voi putem continua, doar cu voi putem fi cu capul sus, și împreună putem strălucii. România vă poate oferi totul, voi trebuie să luați acest tot și să-l transformați într-un bulgăre de aur , și să-l aduceți părinților voștri, să-l aduceți comunității, și cadrelor didactice care v-au desăvârșit educația”, a precizat primarul Maria Precup.

Best of Promoția 2017

Promoția 2017 a Liceului Tehnologic „Petru Maior” se poate mândri cu rezultate deosebite, în capul listei fiind cei doi șefi de promoție, Anamaria Tomolea, clasa XII-a C , media 9,94, la secția română, respectiv Antal Krisztina Flora, clasa XII-a D, media 9,92, la secția maghiară.  La loc de cinste a fost și Călin Pantea, cel mai bun matematician, premiat de către Fundația „Profesor Ilisan”.„În primul rând vreau să adresez felicitări absolvenților, cărora le doresc visuri și aspirații împlinite. Respect și admirație cadrelor didactice, pentru tot ceea ce fac pentru acești absolvenți. Dacă absolvenții au reușit să câștige respectul și admirația profesorilor pe deoparte, dacă i-au făcut  pe părinți să fie mândri de ei, înseamnă că au reușit, înseamnă că au reușit să fie cool, așa cum le place lor să spună. Fundația „Profesor Ilisan”, constituită în memoria tatălui meu, care a fost profesor de matematică peste 30 de ani la acest liceu acordă Diploma de Excelență și un premiu în valoare de 1.000 de lei absolventului Călin Pantea”, a precizat Ovidiu Ilisan, fondatorul Fundației  ”Profesor   Ilisan”.

„Vă îndemn să fiți oameni și pe viitor”

Absolvenții și-au luat rămas bun de la anii de liceu, nu înainte de a primi un îndemn  din partea lui Claudiu Dorin Chiorean , inspector şcolar pentru religie, IȘJ Mureş. „Faptul că nu am ales noi să vă nașteți în această țară, nu am ales noi să vă nașteți în acest popor, nu ați ales voi să vă ocrotiți singuri și să vă purtați de grijă, dar ați ales să fiți oameni. Vă îndemn să fiți oameni și pe viitor, oameni de nădejde, oameni luminoși, fericiți, bucuroși. Mereu să vă gândiți că acest popor, prin reprezentanții săi, au investit în voi  dragoste, bunătate, învățătură, de aceea vă îndemn să fiți recunoscător pentru acestea, pentru acest neam românesc. Să trăiți bucuroși, fericiți, să aveți numai reușite în viață”, a spus Claudiu Dorin Chiorean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE