FOTO: Reghin, gazda finalei Olimpiadei Gimnaziilor la baschet fete Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 796 Vizualizări

FOTO: Reghin, gazda finalei Olimpiadei Gimnaziilor la baschet fete

Sala de Sport din Parcul Tineretului din Municipiul Reghin găzduiește în perioada 24-27 mai finala competiției de baschet fete, nivel gimnazial din cadrul  Olimpiadei Gimnaziilor, eveniment organizat Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăria și Consiliul Local Reghin, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” Reghin, sub tutela Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a  Ministerul Educației și Cercetării.

„Este binecunoscută tradiția baschetului în municipiul Reghin”

La etapa națională sunt calificate opt echipe, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” Reghin, Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad, Școala Gimnazială Nr. 56 București, Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej, Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Iași, și  Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” Alexandria, grupate în două serii, care își  vor disputa primele locuri, finala urmând a avea loc sâmbătă, 27 mai. „Județul Mureș este reprezentat de echipa Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” din Reghin , lucru care ne bucură extraordinar. Este binecunoscută tradiția baschetului în municipiul Reghin,  lucru dovedit de rezultatele obținute în ultimii ani. De obicei,  la nivel național sunt două competiții importante, competiția campionatelor școlare, cu participarea CSȘ-urilor și LPS-urilor, care este cea mai importantă din punctul meu de vedere, precum și această competiție organizată  de Ministerul Educației, printr-un protocol dintre Ministerul Educației Naționale cu federațiile și Comitetul Olipic Român, care și finanțează partea de premiere. Este până la urmă o competiție frumoasă, care își va decide echipa câștigătoare în ziua de zâmbătă, 27 mai”, ne-a declarat Sorin Pătru, inspector educație fizică, IȘJ Mureș.

„Le doresc fetelor din Reghin să câștige”

Festivitatea de deschidere a avut loc joi, 25 mai, printre oficialitățile prezente numărându-se și primarul  municipiului Reghin Maria Precup. „Este normal ca această finală să se dispute la Reghin deoarece avem o tradiție în baschet. Avem rezultate, avem copii extraordinari, la fel și profesori foarte buni, lucruri care au făcut ca Reghinul să fie gazdă primitoare și pentru acest sport, la fel ca și pentru alte evenimente la nivel național. Pentru că afară plouă, despre care se spune că aduce noroc, eu le doresc fetelor din Reghin să câștige. De asemenea, le urez tuturor participanților mult succes, să fie mulțumiți de organizare , iar celor din Reghin le doresc să urce pe prima treaptă a podiumului”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin .

Baschetul, tradiție și performanță la „Alexandru Ceușianu”

Printre cei care s-au implicat în organizare se numără și reprezentanții școlii gazdă, Gimnaziul „Alexandru Ceușianu”, școală cu tradiție în baschetul școlar la nivel județean și național. ”Este o mare onoare pentru noi să găzduim un eveniment de o asemenea importanță. Nu am fi reușit fără sprijinul deosebit al Primăriei Reghin, în special al doamnei primar Maria Precup, și desigur fără implicarea deosebită al Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Țin să menționez aici și implicarea deosebită a colegilor noștri, în special a catedrei de sport, profesorului Răzvan Moldovan, șeful de catedră, doamnei profesoare Georgeta Vass , decanul catedrei, profesorului  Ioan Vass și  lui Borbely Zsolt, căpitanul echipei Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu”, fără ei acest eveniment nu ar fi fost posibil. Suntem onorați, la fel cum am fost și în alte dăți, când fetele noastre au participat la competiții similare de unde s-au întors cu premii, chiar cu titlul de Campion Național. Sportul reprezintă un simbol al școlii noastre, un element de promovare al imaginii noastre , chiar și al Municipiului Reghin”, a spus Jan Timuș, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE