Lucian Chiriac şi Ferencz Ladislau, Cetăţeni de Onoare ai municipiului Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1026 Vizualizări

Lucian Chiriac şi Ferencz Ladislau, Cetăţeni de Onoare ai municipiului Târgu-Mureş

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a oferit miercuri, 24 mai, în numele Municipiului Târgu-Mureş, titlul de Cetăţean de Onoare avocatului Lucian Chiriac, totodată profesor universitar doctor în cadrul Universităţii „Petru Maior”, şi medicului Ferencz Ladislau, fost profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a 21-a ediţii a Zilelor Târgumureşene şi a fost găzduită de Sala Oglinzilor din incinta Palatului Culturii, în prezenţa a numeroase personalităţi ş invitaţi de marcă, printre care şi dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş şi Peter Ferenc – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Exemple pentru comunitate

În alocuţiunea sa, primarul municipiului Târgu-Mureş a subliniat importanţa recunoaşterii meritelor pentru „oamenii care au făcut ceva pentru oraşul nostru şi pentru întreaga societate”.

„E o mare responsabilitate să aduci în faţa cetăţenilor oameni care chiar merită şi oameni care constituie exemple, mai ales astăzi, într-o lume în care valorile aproape că sunt nivelate”, a precizat dr. Dorin Florea.

Universitatea „Petru Maior” şi UMF, branduri mureşene

Fost procuror, în prezent avocat şi cadru universitar la Universitatea „Petru Maior”, membru fondator al Societăţii Internaţionale de Cercetare în Leadership şi Cultura Organizaţională, a revistei „Curentul Juridic”, al Cercului de Drept Administrativ „Tudor Drăganu” şi al Asociaţiei de Drept Penal Târgu-Mureş, avocatul Lucian Chiriac are vârsta de 65 de ani şi este o personalitate marcantă a mediului academic mureşean.

„Înainte de toate, mulţumesc tuturor celor care s-au gândit să mă invite în faţa dumneavoastră, onorându-mă cu această calitate. Mulţumesc doamnelor şi domnilor consilieri, mulţumesc domnule primar. Trebuie să vă mărturisesc că într-un fel sau altul mă simt stânjenit de atenţia ce mi se acordă”, a spus, în debutul discursului său, avocatul Lucian Chiriac.

Exponent de valoare al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, dr. Ferencz Ladislau are vârsta de 84 de ani, a fost profesor universitar la catedra de Semiologie Medicală – Clinica Medicală 2, medic primar şi şef al Clinicii de Reabilitare Cardiovasculară din Târgu-Mureş.

„Este o onoare mare pentru mine astăzi, că dumneavoastră, reprezentanţii Municipiului Târgu-Mureş, mi-aţi acordat această deosebită distincţie”, a spus dr. Ferencz Ladislau, în prezent pensionar.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE