Home / Invatamant / VIDEO, FOTO: Târg de Arte şi Meserii în Cetatea Medievală

VIDEO, FOTO: Târg de Arte şi Meserii în Cetatea Medievală

Distribuie

12 instituţii de învăţământ participă, între 24 şi 26 mai, la cea de-a patra ediţie a Târgului de Arte şi Meserii, eveniment inclus în programul Zilelor Târgumureşene 2017, organizat în incinta Cetăţii Medievale de către Primăria municipiului Târgu-Mureş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Universitatea Cultural Ştiinţifică şi Liceul Vocaţional Pedagogic „Mihai Eminescu”.

Respect faţă de meserii

Deschiderea oficială a Târgului a avut loc miercuri, 24 mai, în prezenţa mai multor invitaţi: dr. Dorin Florea – primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş, prof. Ioan Macarie – inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Csegzi Sandor – directorul Universităţii Cultural Ştiinţifice, Matei Baciu – proprietarul companiei Materom şi Csiki Zsolt – consilier local şi directorul Liceului cu Program Sportiv „Szasz Adalbert”.

„Respectul faţă de meserii trebuie luat în serios şi cultivat de o întreagă societate”, a fost de părere primarul Dorin Florea.

„Într-adevăr, toţi ne căutăm acei meseriaşi renumiţi care să ne ducă la îndeplinire cerinţele, de la frizer, la cel care ne repară papucii şi la cel care ne lipeşte gresia pe perete fără cusur. Din nefericire, găsim mai greu aceşti oameni de calitate”, au fost cuvintele prefectului Lucian Goga.

„Întotdeauna, toţi care suntem de faţă au făcut mult, dar poate că niciodată nu este suficient”, a spus, cu tâlc, prof. Ioan Macarie.

„Ce avem în plus faţă de învăţământul de stat care funcţionează în Târgu-Mureş este că oferim cursuri pentru cei care absolvă liceele din Târgu-Mureş şi din păcate procentul celor care nu iau Bacalaureatul nu este mai mare decât procentul celor care iau Bacalaureatul, în consecinţă este nevoie de cursuri, de posibilităţi de formare profesională”, a afirmat Csegzi Sandor.

„Oraşul Târgu-Mureş are nevoie să promoveze şcolile profesionale. În calitate de angajator, vreau să vă comunic că există o aşa mare nevoie de oameni meseriaşi, de oameni care ştiu foarte bine să-şi facă meseria, şi pentru aceasta este nevoie de şcoli profesionale. Economia România se va ridica în măsura în care vor exista aceste şcoli”, a punctat Matei Baciu

„Permiteţi-mi ca în numele Consiliului Local să mulţumesc efectiv Executivului, dar nu în ultimul rând acelor directori de şcoli care în fiecare an răspund pozitiv şi indiferent de vreme sunt prezenţi”, a transmis Csiki Zsolt.

Tematica ediţiei din acest an este igiena corporală şi gastronomia, iar standurile amenajate în incinta Cetăţii Medievale pot fi vizitate în fiecare zi a evenimentului, între orele 10.00 – 16.00.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.