Cei mai iubiți actori ai Companiei „Liviu Rebreanu”: Mela Mihai și Luchian Pantea Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1150 Vizualizări

Cei mai iubiți actori ai Companiei „Liviu Rebreanu”: Mela Mihai și Luchian Pantea

Premiile Guga-Bioeel 2017, acordate celor mai iubiți actori ai secției în limba română – Compania „Liviu Rebreanu”, de la Teatrul Național Târgu Mureș, au fost oferite miercuri seară, de la ora 19.30, în foaierul Sălii mici, înaintea reprezentației spectacolului „Limba maternă. Mameloschn”.

Premiile Guga-Bioeel au fost acordate în urma voturilor spectatorilor care, începând cu această ediție, au avut ocazia de a-și vota actrița și actorul preferat și online. Astfel, cei mai iubiți actori ai Companiei „Liviu Rebreanu” în această stagiune sunt: Mela Mihai și Luchian Pantea.

Peste 2000 de spectatori și-au votat actorii preferați

Pe lângă premiul în bani, 500 de euro, a fost oferit și câte un trofeu realizat de artistul Gyarmathy János. Câștigătorii au fost anunțați de Alina Nelega, directorul artistic al Teatrului Național Târgu Mureș, iar despre concurs a vorbit Emilia Ostace, secretar literar. „Fiind la a doua ediție, anul acesta am decis să avem o perioadă mai lungă de votare, pentru că am dorit să oferim publicului mai multe șanse să vadă spectacolele noastre și să-i vadă pe actori în scenă”, a explicat Emilia. „Am surpriza de a avea un număr foarte mare de votanții, peste 2000 într-o perioadă de 3 luni. Ne-am bucurat să vedem că voturile au fost foarte bine împărțite și ne-am bucurat să vedem că fiecare dintre actori a fost votat”, a adăugat Emilia Ostace.

„Față de anul trecut numărul de voturi a fost mult mai mare și vrem să păstrăm această tradiție”, a spus Alina Nelega, înainte de a aminti numele câștigătorilor din 2016: Elena Purea și Rareș Budileanu.

Mela Mihai, cea mai iubită actriță

Premiul Guga-Bioeel pentru cea mai iubită actriță a Companiei „Liviu Rebreanu” a fost acordat actriței Mihaela Mihai. Premiul i-a fost înmânat lui Daniel Oltean, soțul actriței, deoarece Mela nu a put să fie prezentă din cauza problemelor grave de sănătate. „Ne bucură foarte mult acest premiu, pentru că, după cum știți, Mela este acum într-o situație dificilă, dar care merge spre bine și noi suntem cu toții alături de ea”, a spus Alina Nelega.

Daniel Oltean a transmis un mesaj din partea actriței și a ținut un scurt discurs care ne-a emoționat pe toți cei prezenți în foaierul Sălii mici a Naționalului. „Mela iubește foarte mult teatrul, pentru că te face să visezi și că uneori vezi că nu are aripile la care te așteptai, dar Mela visează tot timpul teatru”, sunt doar câteva cuvinte din ce a spus Daniel Oltean. „Și Mela se întoare la teatru!” a intervenit Luchian Pantea, înainte ca Daniel Oltean să ne povestească reacția actriei când a aflat că a primit premiul: „Ea mi-a zis râzând: Pfuai, ce fază! E prima dată când iau un premiu și nu pot să-l iau!”.

Luchian Pantea, cel mai iubit actor

Premiul Guga-Bioeel pentru cel mai iubit actor i-a fost acordat lui Luchian Pantea. „Cred că foarte multă lume s-a așteptat ca acest actor să primească acest premiu. Este foarte simpatic, este foarte popular, este foarte talentat, este prezent aproape mereu, entuziast, plin de inițiativă”, a spus Alina Nelega.

După ce a început cu o glumă care a căzut foarte bine, Luchian Pantea i-a urat Melei sănătate, spunând că-și dorește să mai joace cu ea. „Le mulțumesc colegilor mei pentru că acum 10 ani m-au primit nu ca pe un student, ci ca pe un coleg de-al lor. Îi mulțumesc lui Mișu (Mihai) Crăciun pentru că el mi-a pus primii pași pe scenă, la Reghin, după care Liviu Pancu și cu Nicolae Cristache m-au ajutat foarte mult. Și vă mulțumesc vouă: Alina Nelega și Gáspárik (Attila), pentru că acum simt că teatrul are o direcție! Nu știu dacă cea bună ori nu, nu contează, dar are direcție”, a spus Luchian Pantea, stârnind râsul celor prezenți. Apoi, a amintit despre o discuție avută cu Alina Elena, pe când se lucra la spectacolul Carmina Burana. „Și atunci ți-am zis că tot ce-mi doresc eu în teatru este să îmi dai de lucru și să aduci regizori buni. Îți mulțumesc, se întâmplă și… atât”.

Dacă doriți să o sprijiniți pe Mela, puteți face donații în următoarele conturi deschise pe numele OLTEAN MIHAELA FLORINA, la Raiffeisen Bank, Agenția Bartok Bela Tîrgu Mureș:
Cont lei: RO08 RZBR 0000 0600 1934 9712
Cont euro: RO78 RZBR 0000 0600 1934 9713

Mai multe informații găsiți AICI.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE