Juvenes, câștigătoarea Cupei României, faza județeană Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

Juvenes, câștigătoarea Cupei României, faza județeană

Juvenes Târgu-Mureș a câștigat miercuri seara finala fazei județene a Cupei României la fotbal, 2-0 cu Farel Roteni. Partida disputată pe stadionul Trans Sil din Târgu-Mureș a opus două echipe din primele două eșaloane patronate de către AJF Mureș, iar câștigătoarea va reprezenta județul la prima fază națională a ediției 2017-2018 a competiției. Juvenes a încheiat pe locul III sezonul în Liga IV, urmând să stea în ultima etapă, cu 6 puncte avantaj față de a patra clasată. A doua finalistă, echipa din Roteni pare una dintre surprizele ediției, dar este câștigătoare detașată și neînvinsă a seriei Centru din Liga V, dar nu intenționează să facă pasul spre Liga IV, din lipsa fondurilor.

Partida disputată pe terenul pe care au jucat recent fruntașele fotbalului românesc, Steaua, acum FCSB, Dinamo, fosta campioană Astra Giurgiu și actuala, Viitorul Constanța, a fost una controlată în mare parte de echipa din Liga IV, dar nivelul întâlnirii a fost unul foarte modest până spre finalul întâlnirii.

 

Jucători cu state în Liga I la învingători

Un aspect de remarcat a venit de pe băncile celor două competitoare. În timp ce la Juvenes antrenor este fostul jucător de Liga I Romulus Miclea, iar în teren sau pe bancă s-au aflat alți jucători cu state pe prima scenă, cum sunt Ciprian Botoșer sau Rareș Vârtic, câștigătoarea seriei din Liga V era condusă de pe margine de Nagy Simon Lászlo, un popicar al echipei Electromureș, proaspăt medaliată cu bronz la ultima ediție a campionatului. Partida a fost în mare parte echilibrată, diferența dintre cele două eșaloane nu a fost vizibilă decât spre final. Juvenes a reușit să deschidă scorul în minutul 23, la o fază rapidă, încheiată cu gol de Dan Velichea. Același jucător a reușit în partea a doua a întâlnirii să stabilească și scorul final, la o greșeală a apărărării „gazdelor”, când respingerea unei centrări a ajuns de la portarul celor de la Farel direct pe gheata atacantului de la Juvenes. Până la golul al doilea echipa creditată cu șansa a doua a încercat să revină în joc, a avut posesia, dar nu a avut forța și luciditatea necesară. După golul doi cei de la Juvenes au pus stăpânire pe joc și au mai irosit câteva bune situații, printre care și două mingi expediate în bare. Juvenes câștigă meritat trofeul, după ce au învins în semifinale cu 2-1 noua campioană în Liga IV, Mureșul Rușii Munți, cu care se vor reîntâlni în Supercupa Mureș. Până atunci însă, ambele vor fi angrenate în competiții aflate sub patronajul FRF, barajul pentru calificarea în Liga III în cazul echipei din Rușii Munți, prima fază națională a Cupei României pentru Juvenes.

Evenimentul finalei a fost la final grăbit de condițiile meteo, trofeul și medaliile fiind acordate într-un ritm alert, forțat de furtuna care se apropia amenințător.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE