Debut cu victorie al voleibalistelor cadete CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

Debut cu victorie al voleibalistelor cadete

În prima etapă a turneului final pe care îl dispută până miercuri în sala din cadrul complexului UMF în calitate de gazdă a competiției, echipa de volei cadete CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș a câștigat cu scorul de 3-0 (25-14, 25-18, 26-24) partida susținută cu formația Dinamo București. În urma tragerii la sorți din seara zilei de vineri seara, sorții au decis și de această dată, la fel ca și la turneul final al junioarelor disputat la Buziaș în urmă cu două săptămâni, ca întâlnirea care poate fi coniderată finala turneului să aibă loc în chiar prima zi. Dacă junioarele au reușit atunci să revină după ce au pierdut primele două seturi cu Agroland Timișoara, dar au cedat apoi în set decisiv și s-au clasat la final pe locul secund, mai tinerele colege au avut un start reușit, câștigând întâlnirea în doar trei seturi.

Jocul, mai strâns decât o arată scorul

Mureșencele au controlat în mare parte jocul, dar victoria cu 3-0 nu este întotdeauna una facilă. Echipa antrenorilor Bokor István și Mihai Grama a câștigat fără mari emoții primul act, dar s-au întrebuințat serios pentru a se impune la final. Au avut 8-3 și 16-8 la cele două time-outuri tehnice ale setului doi, dar dinamovistele au reușit să revină în partea a doua a actului. Finalul setului a aparținut mureșencelor, care s-au impus cu 25-18. Nemaiavând ce pierde, bucureștencele s-au mobilizat în setul al treilea, sungurul care a avut nevoie și de prelungiri, cu răsturnări de situație. După 5-2 în debut, mureșencele s-au văzut conduse înaintea primului timp tehnic, la care au intrat totuși cu avantaj minim. După 10-8, pe fondul unei relaxări premature, a urmat o puternică revenire a oaspetelor, care au preluat conducerea cu chiar 4 puncte. Pe serviciul Dianei Vereș, mureșencele au intrat a al doilea timp tehnic cu 16-14, revenind de la 11-14. Timpul de odihnă a folosit echipei Dinamo, care întors rezultatul, a avut 23-19 și prima minge de set după ce mureșencele au reușit egalarea. Totuși mai motivate, tinerele „mediciniste” au rezistat și au fructificat prima minge de meci.

Titlul va fi decis probabil în ultimele etape

Din cauza modificării regulilor în privința limitei de vârstă la această categorie, echipa mureșeană a rămas pentru acest turneu final cu doar nouă jucătoare în lot. Acestea sunt: Briana Constantin, Diana Vereș, Denisa Ionescu, Antonia-Maria Crișan, Mara Dumitrescu, Roxana Bicuț, Andreea Niță, Maria Badea și Ilinca Macarie-libero.

Deși partida de debut se anunța practic ca o finală, turneul se anunță unul mult mai echilibrat. Așa cum declara la finalul primei etape antrenorul Bokor István, oricare din cele cinci adversare poate să învingă în partide în care sunt considerate outsidere, sau poate pierde întâlniri în care sunt favorite. În prima etapă CSȘ 5 București a câștigat cu 3-0 întâlnirea cu CSM București, dar cu seturi echilibrate, iar CSȘ Bacău s-a impus la limită în setul decisiv, după ce a condus cu 2-0 și s-a văzut egalată în partida cu CSȘ Lugoj. Așadar, partida considerată finală a fost câștigată, dar competiția se anunță echilibrată.

Mureșencele urmează să întâlnească în zilele de duminică, luni și marți, de la ora 18.00, pe rând, echipele din Lugoj, Bacău și CSM București, iar în ultima partidă a turneului, de la ora 14.00, formația CSȘ 5 București.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE