12 iunie – Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 307 Vizualizări

12 iunie – Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor

Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor este marcată în fiecare an, începând din anul 2002, la 12 iunie, pentru a atrage atenția asupra dimensiunii acestui fenomen și asupra măsurilor care trebuie luate pentru a elimina această practică.

În continuare, un număr mare de copii este trimis la muncă, fie ea plătită sau nu. Toți acești copii sunt expuși la exploatare. Deseori, munca lor este ascunsă de ochii publicului, desfășurându-se în locuri izolate și departe de familii, ei fiind, de multe ori, supuși unor abuzuri pentru a-și îndeplini sarcinile. Acești copii nu merg la școală și au foarte puțin timp la dispoziție să se joace sau poate chiar deloc. Mulți dintre ei nu primesc hrană sau îngrijire corespunzătoare, fiindu-le refuzat, practic, dreptul la copilărie.

În acest context Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP), cu sprijinul Poliţiei Cristuru Secuiesc, va desfăşura în data de 12 iunie 2017 mai multe activităţi de prevenire la unităţi şcolare din oraşul Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita. Astfel elevii de la Şcoala Gimnazială „Berde Mozes” şi de la Liceul Teoretic „Orban Balazs” vor participa la  prezentări şi discuţii despre traficul de persoane, traficul de minori şi exploatarea prin muncă.

Statistica naţională întocmită de Agenţia Naţională împotriva Traficului de persoane reliefează exploatarea prin muncă pe locul doi în clasamentul formelor de exploatare, după cea sexuală, în anul 2016 fiind identificate un număr de 132 victime exploatate prin muncă, din totalul de 756. Ca modalitate de racolare, ofertele de muncă în ţară sau străinătate ocupă locul I., justificându-se astfel acţiunile de informare pentru prevenirea acestui tip de exploatare în rândul minorilor şi tinerilor, care în perioada următoare vor activa pe piaţa muncii.

Toate acţiunile au ca scop informarea beneficiarilor pentru ca aceştia să poată lua decizii corecte, care să-i ferească de capcanele traficanţilor. Cu toţii trebuie să înţelegem faptul că munca trebuie să se desfăşoare respectând condiţiile legale, sens în care va fi vizionat şi spotul Campaniei Naţionale „A munci este un drept. A exploata munca este o infracţiune”.

Comisar şef de poliţie Cristina ZAHARIA

Coordonator Centru Regional Târgu-Mureş al ANITP

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE