Home / Invatamant / FOTO: „Fă rai din ce ai!”, prima ediție a sărbătorii educatoarelor din Mureș

FOTO: „Fă rai din ce ai!”, prima ediție a sărbătorii educatoarelor din Mureș

Distribuie

Sărbătoarea educatorelor din Mureș, Ziua învățământului Preșcolar Mureșean – „Fă rai din ce ai!”, a avut loc în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, vineri 9 iunie, de la ora 10.00.

„Evenimentul s-a desfășurat în preajma Zilei Dascălului (sărbătorită în 5 iunie), o zi specială pentru toți cei care lucrăm cu copilașii. A fost o sărbătoare a valorii și excelenței. Am încercat să prețuim educatoarea, am încercat să prețuim toate activitățile frumoase care s-au desfășurat în anul acesta școlar, în special în cadrul cercurilor pedagogice și în cadrul comisiilor metodice”, a declarat Irina Mihaela Trifan, inspector pentru educație timpurie, Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Considerând că educatoarele și cadrele didactice responsabile cu cercurile pedagogice și cu comisiile metodice merită să fie puse în valoare, inspectorul școlar a ales pentru prima ediție a evenimentului expresia „Fă rai din ce ai!”, însoțită de alte două îndemnuri: „Prețuiește educatoarea din tine!” și „Construiește o urmă care să te mărturisească!”.

Medalii pentru copiii de la „Codrișor”

Au fost prezentate filmulețe din fiecare zonă în care sunt grupate grădinițele a tuturor cercurilor pedagogice desfășurate la nivelul județului Mureș, fiind un prilej ca educatoarele să-și împărtășească realizările. La eveniment au fost invitate toate educatoarele. Pe lângă educatoarele care au susținut cercuri pedagogice și cele din comisiile metodice la sărbătoarea cadrelor didactice din învățământul preșcolar a participat și inspectorul școlar general adjunct Ilés Ildikó.

Preșcolarii de la Grădinița „Codrișor” din Târgu Mureș, pregătiți de educatoarele Dora Pop, Timea Conț și Simina Cengher au prezentat un mic spectacol. „Au cântat și ne-au încântat cu un program artistic și au primit câte o medalie din partea Inspectoratului Școlar – ceea ce cred că le-a creat o mare bucurie!”, a menționat Irina Trifan. De asemenea, la eveniment au fost prezente și studente la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (extensia din Târgu Mureș a UBB, n.r.), anul I, care au susținut un program artistic. Inspectorul școlar a apreciat prezența studentelor, „deoarece ne dorim ca cei care vin în sistemul de învățământ să fie bine pregătiți și să cunoască tot ce se întâmplă în sistemul de educație”.

Premii pentru grădinițe

„Au fost premiate și au primit câte o diplomă de gratitudine unitățile de învățământ care în acest an școlar și-au asumat această misiune, deloc ușoară, de a desfășura cercuri pedagogice. Cercuri ca înseamnă activități pentru educatoarele din zonele în care s-au desfășurat. Cred că, în total, au beneficiat de aceste activități frumoase 500-600 de educatoare”, a precizat Irina Trifan.

Apreciere pentru responsabilii de cerc pedagogic și de comisii metodice

De asemenea, au primit câte o diplomă de mulțumire educatoarele responsabile de cercurile pedagogice și responsabilii de comisiile metodice. Potrivit inspectorului școlar, în fiecare lună a acestui an școlar, responsabilii de comisiile metodice au organizat, în zonele de care răspund și în care sunt grupate grădinițele, activități metodice de perfecționare cu educatoarele. „Sunt activități în care se învață metode noi și strategii noi de predare”, a explicat Irina Trifan. În cadrul comisiilor metodice, în anul școlar 2016-2017, s-au desfășurat 142 de activități.

„De-a lungul a patru ani de zile, am lucrat cu niște oameni valoroși, metodiștii Inspectoratului școlar care, prin activitățile desfășurate și prin contribuția lor, au ajutat la perfecționarea actului didactic preșcolar. Pentru că ei, prin inspecțiile pe care le-au realizat, au oferit susținere, sprijin și ajutor educatoarelor care și-au dat gradele didactice”, a menționat inspectorul școlar pentru educație timpurie.

Irina Trifan le-a transmis mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, inclusiv inspectorului școlar general, Ioan Macarie. „Evenimentele frumoase trebuie să pornească din trăire, trebuie să ai trăire și așa s-a și întâmplat!”, a spus inspectorul școlar.

Cercurile pedagogice și metodiștii

Grădinițele care au realizat activități în cadrul cercurilor pedagogice sunt: Grădinița cu Program Normal Valea Largă și Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța fermecată” Luduș – din zona Luduș; Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Reghin, Grădinița cu Program Normal Chiheru de Jos și Grădinița cu Program Normal Beica de Jos – zona Reghin; Grădinița cu Program Normal nr. 1 Sighișoara și Grădinița cu Program Normal Vânători – zona Sighișoara; Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, Grădinița „Rândunica”, Grădinița cu Program Normal Sântana de Mureș, Grădinița „Paradisul copilărie”, Grădinița „Codrișor” și Grădinița „Dumbrava minunată” – zona Târgu Mureș; Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Târnăveni și Grădinița cu Program Normal Coroisânmărtin – zona Târnăveni.
Educatoarele care au coordonat cercurile pedagogice sunt: Mihaela Rizescu, Laura Gabor, Crina Șăulean, Raluca Matei și Ioana Bardosi-Vultur – zona Târgu Mureș; Carmen Petac și Kinga Botezan – zona Luduș; Violeta Moldovan și Maria Petruț – zona Reghin; Maria Poștoi – zona Sighișoara; Lucreția Grec și Fira Șuteu – zona Târnăveni.

Coordonatorii comisiilor metodice sunt: Andreea Neacșa, coordonatorul la nivel județean, apoi pentru zona Târgu Mureș: Ioana Muntean și Camelia Pop (zona Dâmbu-Mureșeni), Roxana Moldovan și Magdalena Sandor (zona Tudor), Petronela Cerghizan și Diana Comșa (zona 7 noiembrie), Giorgiana Fechete și Viorica Ormenișan (zona Unirii); zona Luduș: Angela Botezan și Petruța Szasz; zona Reghin: Violeta Bumbu și Anca Toncean; zona Sighișoara: Mihaela Saxon și Dana Lungu; zona Târnăveni: Gabriela Antal și Dana Mihu; zona Ungheni: Diana Șerban și pentru zona Iernut: Daniela Mărginean.

Galerie Foto: „Fă rai din ce ai!”


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.