Share
Home / Invatamant / FOTO: Zeci de profesori și elevi apreciați la Gala Limbii și Literaturii Române

FOTO: Zeci de profesori și elevi apreciați la Gala Limbii și Literaturii Române

Cu ferestre și uși deschise, Sala mică a Palatului Culturii, i-a primit pe elevii și profesorii din județul Mureș care au obținut rezultate frumoase în anul acesta școlar la olimpiadele și concursurile de limba și literatură română sau de limba latină. Inspectoratul Școlar Județean Mureș i-a premiat în cadrul celei de a 5-a ediții a Galei Limbii și Literaturii Române. De asemenea, au primit diplome și profesorii metodiști. Evenimentul a abut loc în 13 iunie, de la ora 13.30.

Diplome și flori

„La sfârșitul unui an școlar rodnic, premiem excelența, recunoaștem valoarea!”, le-a transmis profesorilor și elevilor Maria Kozak, inspector școlar pentru limba și literatura română. În prezidiul evenimentului s-au mai aflat Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, profesoara Anca Blaga, responsabil al cercului pedagogic de limba și literatura română din zona Târgu Mureș- nivel liceal, și profesoara Adriana Voievodă, responsabil al cercului pedagogic al profesorilor de limba și literatura română din zona Târgu Mureș – nivel gimnazial. Florile le-au fost oferite profesoarelor și profesorilor de către Sindicatul „Spiru Haret”, președinte Ioan Săcărea. „Îi mulțumim pentru gândul frumos din fiecare an”, a spus Maria Kozak.

Evenimentul s-a bucurat de aportul Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, prin elevul Leonard Buta, pian, din clasa a V-a, și elevul David Modiga, vioară, din clasa a VII-a, acompaniat de profesorul Lokodi Lehel. Deși trecut al doilea în program, Leonard Buta a susținut primul moment (pentru că… parcare), apoi, după ce au primit diplome și profesoarele, profesorii și o parte dintre elevi, David Modiga și Lokodi Lehel i-au făcut, pentru câteva minute, pe cei din sală să uite de nădușeală.

Diplome de excelență pentru dascăli

„Îi avem aici pe dascăli voștri, cei care veghează ca lumina din cuvânt să ajungă în mintea și în sufletele voastre. Și în acest spațiu al tinereții fără bătrânețe, care este școala, reușesc să vă pună aripi ca voi să puteți învăța zborul. În semn de prețuire de vom îndrepta întreaga recunoștință și gratitudine înspre ei”, a spus Maria Kozak, înainte de a fi acordate diplomele de excelență profesoarelor și profesorilor.

Apoi, au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile: Olimpiada de Limba și Literatura Română, Olimpiada de lectură – „Lectura ca abilitate de viață”, Olimpiada de Limbi Clasice – Limba Latină, Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus”, Concursul „Cultură și spiritualitate românească” și Olimpiada pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură”. Diplome au primit toți elevii care au obținut premii și mențiuni la fazele județene, fiind menționate rezultatele deosebite obținute la fazele naționale și, de asemenea, rezultatele obținute la Concursul de interpretare transcuriculară -„Ionel Teodoreanu”.

Rezultate deosebite:

Olimpiada  de Limbă și Literatură Română – nivel gimnazial: Maria Nemeș, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, clasa a VI-a, prof. Monica Bako – Mențiune la etapa națională; la secțiunea școli cu predare în limbile minorităților naționale: Csősz Andrea, Școala Gimnazială „Bernády György”, clasa a V-a, prof. Laura Pui – Premiul special la etapa națională; Roxana Dogaru, Școala Gimnazială „Fridrich Schiller”, clasa a VIII-a, prof. Adriana Ujică – Mențiune la etapa națională. La nivel liceal, Cosmina Price, clasa a XII-a, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, prof. Raluca Marian, a obținut Premiul al III-lea la etapa națională.

Olimpiada de Lectură – „Literatura ca abilitate de viață”: Ana Florea, clasa a VIII-a, C.N. „Papiu”, prof. Florina Moldovan – Mențiune la etapa națională; și Maria Bucșea, clasa a X-a, C.N. „Unirea”, prof. Consuela Pop – Mențiune la etapa națională.

Olimpiada de Limbi Clasice – Limba Latină: Ana Florea, clasa a VIII-a, C.N. „Papiu”, prof. Ioana Zidăresc – Premiul I la etapa națională; Teodora Rus, clasa a VIII-a, C.N. „Papiu”, prof. Ioana Zidărescu – Premiu special la etapa națională; și Liana Miruna Pop, clasa a IX-a, C.N. „Papiu”, prof. Ioana Zidărescu – Premiu special la etapa națională.

Olimpiada de lingvistică „Solomon Marcus”: Tudor Sergiu Pilcă, clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Petru Maior” din reghin, prof. Angela Pușcaș – Mențiune la etapa națională; și Bogdan Tudor Blaga, clasa a XI-a, C.N. „Papiu”, prof. Raluca Marian – Premiu special la etapa națională.

Concursul „Cultură și spiritualitate românescă”: Mălina Lung, clasa a V-a, Liceul Vocațional de Artă, prof. Ioana Păcurar – Premiu special la etapa națională; și Diana Găbureac, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Europa”, prof. Mihaela Însurățelu – Mențiune la etapa națională.

Olimpiada pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin cultură”: Anca Moldovan, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe”, Sângheorgiu de Mureș, prof. Gabriela Buta, Premiu special la etapa națională; Andreea marina Moldovan, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Ion Chinezu”, prof. Paula Simona Matyas – Premiu special la etapa națională; Bianca Ghiurca, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Șăulia, prof. Diana-Cosmina Potcoavă – Premiul special la etapa națională; și Inocențiu Vasile Moldovan, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic „Vasile Netea”, Deda, prof. Maria Moldovan – Premiu special la etapa națională.

Concursul de interpretare transcuriculară -„Ionel Teodoreanu”: Teodora Mocan, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”, clasa a V-a, prof. Adela Hăgău – Premiu special; Denisa Șandor, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, clasa a VI-a, prof Anca Blaga – Premiu special; Daria Roman, Școala Gimnazială „Romulus Guga”, clasa a VII-a, prof. Claudia Văidean – Mențiune; și Larisa Șamșudean, Colegiul Național „Unirea”, prof. Maria Chețan – Mențiune.

Galerie foto: Gala Limbii și Literaturii Române

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Trei mii de spectatori au sfidat capriciile vremii la Gala de deschidere TIFF 2018

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania a început, vineri seara, cu …

Share
Share