Share
Home / Reghin / INTERVIU EXCLUSIV. Vasile Gliga, ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv

INTERVIU EXCLUSIV. Vasile Gliga, ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv

Preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, reghineanul Vasile Gliga, a fost ales luni, 12 iunie, la Singapore, în funcţia de vicepreşedinte responsabil de marketing al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv.

Reporter: În ce context aţi candidat la funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv?

Vasile Gliga: Sunt prezent la Singapore, unde în urmă cu câteva ore s-a terminat Adunarea Generală a Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, în cadrul căreia au fost organizate alegeri. Am candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte. Am fost membru timp de patru ani, iar acum am fost ales în funcţia de vicepreşedinte pentru marketing al acestui for mondial.

Rep.: Care au fost atuurile dansului sportiv din România prezentate de dumneavoastră la Singapore?

V.G.: Am fost ales după ce am avut o prezentare cu ce s-a făcut în dansul sportiv românesc, cu rezultatele obţinute. Am sărbătorit recent 25 de ani de activitate, iar bilanţul ultimilor cinci ani constă în zece campioni mondiali, din care trei în anul trecut. De asemenea, o altă reuşită este că numărul sportivilor care practică dans sportiv în România a crescut considerabil.

Rep.: Ce v-aţi propus să realizaţi pentru dansul sportiv din România, dar şi pentru dansul sportiv mondial?

V.G.: Mi-am propus şi ne propunem alături de Prezidiul Mondial să dezvoltăm dansul sportiv şi să diversificăm în cadrul dansului sportiv, unde noi suntem obişnuiţi cu Standard şi Latino, să intre şi alte dansuri cum ar fi Rock and Roll, Salsa şi Breack Dance. E prima oară când se va participa la Jocurile Olimpice cu proba de Breack Dance. Anul acesta la Varşovia se vor desfăşura Jocurile Mondiale pe toate domeniile de sport, unde sunt acceptate şi Rock and Roll, Salsa, Standard şi latino. E un pas pentru a intra în Jocurile Olimpice, şi cred că la nivel mondial se poate schimba situaţia pentru că tot timpul finanţarea pentru sporturile neolimpice a fost mult mai mică decât finanţarea pentru sporturile olimpice. Îmi doresc ca în continuare numărul de sportivi care practică dansul sportiv să crească. Voi susţine Reghinul, Târgu-Mureş şi România pentru dansul sportiv mondial.

A consemnat Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Fundaţia Rheum Care, 25 de ani de activitate în slujba bolnavilor

Marea familie a Fundaţiei Rheum Care s-a întrunit vineri, 18 mai, la sediul organizaţiei din …

Share
Share