Home / Administratie / Exerciţiul NATO de la Târgu-Mureş, un succes

Exerciţiul NATO de la Târgu-Mureş, un succes

Distribuie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat miercuri, 14 iunie, la Târgu-Mureş, că date fiind rezultatele foarte bune ale exerciţiului de cooperare civil-militară în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, organizat anul trecut la Târgu-Mureş de Centrul Euro Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC) al NATO, România va asigura, în premieră, componenta virtuală a exerciţiului NATO din Bosnia.
„S-a emis raportul şi este foarte favorabil şi cu foarte multe lecţii învăţate. În cursul trimestrului IV urmează să fie un exerciţiu NATO în Bosnia şi va pleca camionul nostru de simulare (Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie al MAI – n.r.) cu parte din sistemul nostru de simulare virtuală, care va face parte din exerciţiul NATO din Bosnia. Acum au integrat partea de simulare virtuală în exerciţiile viitoare ale NATO. Exerciţiul din Bosnia este primul în care noi vom participa cu echipamentele noastre în afara României. Deja avem echipa de la Mureş care colaborează cu colegii din Bruxelles şi Bosnia, împreună cu care stabilesc scenariul şi creează scenariul acestui exerciţiu, care va avea şi o componentă virtuală. Deci exerciţiul va fi şi pe teren, dar va avea o componentă virtuală pe care o oferă România în cadrul exerciţiului”, a declarat Raed Arafat, citat de www.agerpres.ro.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

Sesizări de malpraxis la Direcția de Sănătate Publică Mureș

Distribuie Comisia de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.