Share
Home / Invatamant / Comisia Europeană, informată despre situaţia Liceului Romano-Catolic

Comisia Europeană, informată despre situaţia Liceului Romano-Catolic

Ministerul Afacerilor Externe a informat Comisia Europeană, în urma atenţionării transmise Ministerului Educaţiei de către comisarul european pentru Educaţie, Tineret şi Sport, Navracsics Tibor, referitoare la situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie şi a Liceului Teologic Romano-Catolic, ambele din Târgu-Mureş, asupra acestor demersuri şi a evidenţiat lipsa de competenţe a CE în domeniul educaţiei, în conformitate cu tratatele fundamentale ale UE.
“La 17 martie 2017, comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics, a transmis, în atenţia ministrului Educaţiei Naţionale din România, o scrisoare privind învăţământul în limba maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, respectiv înfiinţarea şi funcţionarea Liceului teologic romano-catolic din Târgu-Mureş. Ca urmare a acestei corespondenţe, au fost întreprinse demersuri la nivelul Comisiei Europene, fiind subliniată lipsa de competenţe ale COM, în conformitate cu tratatele fundamentale ale UE, în domeniul educaţiei (îndeosebi al organizării sistemelor de învăţământ din statele membre UE) şi al protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, domenii care ţin de competenţa exclusivă a statelor membre UE. Totodată, a fost evidenţiată situaţia reală de la cele două instituţii de învăţământ, bazată pe date concrete, actualizate, în ceea ce priveşte accesul la învăţământul în limba maghiară în România”, se arată într-un răspuns al MAE la interpelarea formulată de deputatul PMP Marius Paşcan, prezentată presei, joi, la Târgu-Mureş.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Studenții sunt așteptați la „Față în față cu angajatorul”

Joi, 17 mai, începând cu ora 10:00, Universitatea Petru Maior în colaborare cu angajatori locali …

Share
Share