Home / Politic / Cristian Chirteş: “Cristian Buşoi a şi afirmat că PNL e pregătit să preia guvernarea”

Cristian Chirteş: “Cristian Buşoi a şi afirmat că PNL e pregătit să preia guvernarea”

Distribuie

Liderul PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat joi, pentru Agerpres, că alegerile programate la finele săptămânii vor stabili cine va conduce Partidul Naţional Liberal şi dacă formaţiunea îşi va asuma guvernarea şi că este firesc ca preşedintele nou ales să îşi asume şi candidatura la funcţia de premier al României.
“Cred că e o oportunitate şi eu sunt de partea celor ce consideră că, dacă vom fi chemaţi la consultări, trebuie să avem şi noi o propunere de premier, pentru că se pare că actuala majoritate PSD-ALDE se joacă cu guvernarea, nu au luat-o ca o chestiune serioasă, ci ca o chestiune personală, adică grupuri de interese politico-economice, de care credeam că am scăpat. Propunerea noastră va fi viitorul preşedinte al PNL, care se va alege sâmbătă. Cristian Buşoi a şi afirmat că PNL e pregătit să preia guvernarea la orice oră. Avem oameni de valoare şi totul va fi hotărât sâmbătă (…) Indiferent cine va câştiga alegerile în PNL, eu aşa văd normal ca preşedintele partidului să îşi asume şi candidatura la funcţia de premier al României, dacă se va hotărî ca noi, Partidul Naţional Liberal, să intrăm la guvernare”, a arătat Chirteş.
El a spus că disputa apărută în PSD a creat în România inclusiv un blocaj constituţional, întrucât dacă alianţa de guvernare va propune alt premier fără ca actualul să îşi dea demisia, preşedintele nu va putea accepta noua propunere, neavând o prevedere în acest sens în Constituţie.
“Iată cum dorinţa de putere a măritului Dragnea a dus România în criză. E o criză – chiar dacă nu recunoaşte nimeni – e o criză politică pentru că este un blocaj constituţional în sensul că preşedintele va respecta Constituţia. Şi nu pot să fie concomitent doi prim-miniştri, indiferent dacă propune PSD-ALDE un nou premier, până nu îşi înaintează demisia actualul premier. Nu există prevedere constituţională în care preşedintele să intervină în cazul acesta”, a afirmat Cristian Chirteş.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

UDMR Mureș, 6 candidați noi pentru primăriile din județ

Distribuie După alegerile locale din 2020, UDMR a avut 412 consilieri locali, 39 de de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.