Începe Evaluarea Națională pentru aproape 4000 de elevi din Mureș Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 526 Vizualizări

Începe Evaluarea Națională pentru aproape 4000 de elevi din Mureș

Aproape 4000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Mureș vor susține Evaluarea Națională, în 111 centre de examen. Inspectoratul Școlar Județean Mureș a organizat, vineri, 16 iunie, de la ora 14.00, o ședință de instruire cu privire la organizarea evaluării naționale. La ședință s-au prezentat președinții de comisii de la centrele de examen și persoanele de contact. Ioan Macarie, inspectorul școlar general, Adina Pui, inspector școlar general adjunct, și Ovidiu Oltean, din cadrul departamentului informatizare, le-au oferit detaliile organizatorice și tehnice responsabililor de organizarea și desfășurarea examenului la nivelul centrelor de examen.

Evaluarea Națională începe astăzi, luni – 19 iunie, la ora 9.00, cu examenul la Limba și literatura română, la care sunt înscriși 2547 de elevi, și va continua miercuri, 21 iunie, cu examenul la Matematică. Ovidiu Oltean le-a reamintit președinților centrelor de comisii procedurile pe care trebuie să le urmeze, spunându-le să îl contacteze în cazul în care apar probleme tehnice. „Vă urez succes și sunt convins că vom reuși să ducem la capăt aceste patru examene foarte grele”, a transmis inspectorul școlar general.

Probleme de evitat

„V-am trimis niște adrese, cu două săptămâni în urmă, privind telefonul verde, care trebuie să fie la avizierul școlii și site-ul cu fapte de corupție, acel site unde oricine se poate adresa dacă sesizează probleme. De asemenea, suntem obligați să asigurăm ventilația sălilor de clasă și apă pentru candidații noștri”, a spus Adina Pui, președintele Comisiei Județene de Evaluare Națională. „În legătură cu absolut tot ceea ce se întâmplă și vi se pare suspect, mă puteți suna”, a precizat.

„După ce vom susține Evaluarea, urmează perioada contestațiilor și în intervalul orar 16.00-20.00. Trebuie să le spuneți elevilor exact ce presupune contestația: mărirea sau scăderea notei inițiale. Din experiența anilor trecuți, colegii mi-au spus așa: să se marcheze contestațiile pe aplicație, pe măsura primirii lor și comunicat, până la ora 20.30, numeric, pe aplicația națională. Să nu plece până nu se apasă pe butonul de finalizare. Au fost cazuri în care informaticianul a plecat, directorul a plecat și nu a apăsat butonul de final, iar Ministerul Educației ne suna că nu au fost terminate aplicațiile”, a adăugat Adina Pui.
Apoi, le-a transmis președinților de comisii să fie foarte atenți la amplasarea camerelor de filmat, în așa fel încât „să se vadă integral sala, să fie cuprinși toți elevii și cadrele didactice”. Pentru că în anii trecuți au fost probleme cu înregistrările în unele școli.

3936 de elevi înscriși la Evaluarea Națională, din 4837

Potrivit inspectorului școlar general, vor susține Evaluarea Națională, în județul Mureș, 3936 de elevi. Dintre aceștia 1389 vor susține proba la limba maternă – 1325 la Limba și literatura maghiară și 64 la Limba și Literatura Germană, dintr-un total de 4837 de elevi de clasa a VIII-a. „Din păcate, avem 901 elevi și eleve neînscriși. Acești 901 elevi sunt corigenți, elevi care nu au dorit să se înscrie și care, pur și simplu doresc să se înscrie la învățământul profesional, sau situații de abandon școlar”, a declarat, Ioan Macarie, pentru cotidianul Zi de zi, duminică, 18 iunie.
„Le doresc să rămână la fel de serioși și motivați, pentru că efectiv oferta școlară liceală este diversificată și cu mari perspective. Le doresc mult succes și să fie atenți și să aducă o bucurie în familiile lor!”, le-a transmis inspectorul școlar general elevilor și elevelor care vor susține examenele din cadrul Evaluării Naționale.

Calendar Evaluarea Națională 2017

19 iunie 2017 Limba și literatura română – probă scrisă;
21 iunie 2017 Matematica – probă scrisă;
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă – probă scrisă;
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16);
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20);
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor;
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii .

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE