Home / Invatamant / Vizită la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş. ”Prietenul meu necuvântător”

Vizită la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş. ”Prietenul meu necuvântător”

Distribuie

Grădinița ”Arlecchino”, de multă vreme încoace contribuie cu cea mai mare seriozitate la dezvoltarea tuturor capacităților intelectuale și etice ale copiilor. În acest sens, în urmă cu 5 ani  s-a demarat Proiectul Educațional Județean Concurs ”Prietenul meu necuvântător”, sub coordonarea ISJ Mureș.

Dezvoltarea capacității de cunoaştere şi înțelegere a animalelor de companie, stimularea curiozităţii pentru investigarea vieţii acestora, formarea şi exersarea unor deprinderi de igienă şi ocrotire a animalelor prin aplicarea unor norme de comportament adecvat, de asigurare a sănătăţii şi protecţiei acestora și de le respecta ca pe niște prieteni adevărați, sunt unele dintre principalele obiective ale proiectului.

Și în anul acesta, o activitate deosebit de atractivă din proiect a fost concursul ”Tot ce știu despre prietenul meu”, desfășurat la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș, unde preșcolarii, s-au întrecut cu emoție și bucurie în găsirea indiciilor, a comorilor precum și în rezolvarea sarcinilor în timp cât mai scurt. Totul a fost antrenant, cunoștințele au fost verificate și punctate, iar veselia, spiritul de echipă și cel de competiție au fost elementele ce au primat întreaga activitate. ”Cireașa de pe tort” a constituit-o vizitarea Grădinii Zoologice, ca premiu de participare pentru toți preșcolarii prezenți.

Echipajele care s-au întrecut în concursul din acest an au fost: Grădinița cu Program Prelungit nr. 15, – prof. Diana Comșa, Grădinița ”Paradisul copilăriei” – prof. Angela Cif Cătană, Grădinița Program Prelungit nr. 3 Reghin – prof. Carolina Moldovan și Grădinița cu Program Prelungit „Arlecchino”, – prof . Lucia Pop și prof. Zenaida Mărginean.

Mulțumim conducerii Grădinii Zoologice și Consiliului Local pentru implicarea în organizarea  mai multor activități din proiect și îndeosebi, a acestui concurs!

Partenerilor educaționali, Clinica veterinară R&R, Muzeul de Științele Naturii și Grădina Zoologică, le mulțumim din suflet pentru sprijin și implicare.

Mulțumim de asemenea doamnei prof. Laura Gabor, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6, precum și doamnei prof. Irina Trifan, inspector pentru învățământul preșcolar, pentru tot sprijinul și încrederea acordată în derularea întregului proiect!

În toată literatura română și universală se elogiază lumea necuvântătoarelor, de aceea, copiilor de vârstă preșcolară li se transmit sentimentul de ocrotire, de îngrijire și, de ce nu, de prietenie față de ”lumea celor care nu cuvântă”.

Prof. Zenaida Mărginean,

Grădinița cu Program Prelungit ”Arlecchino”

Impresii de la concurs:

– ”Un proiect frumos, captivant și incitant, pe placul copiilor, în care s-a văzut munca și implicarea colectivului de la Grădinița Arlecchino. Felicitări pentru cei 5 ani de activități, car au fost gândite pentru copii șu cadrele didactice implicate în proiect” (Ioan Bardoși-Vultur, director Grădiniţa cu Program Prelungit Manpel – membru în juriul concursului)

– ” Felicitări alese pentru acest frumos proiect și în mod special pentru clipele minunate pe care le-am petrecut astăzi, cu emoție și entuziasm la concurs. Concursul a avut un impact deosebit asupra copiilor , majoritatea dintre ei manifestându-și dorința de a se întrece și anul viitor.” (Angela Cif Cătană, Paradisul Copilăriei)

– ”Un gând bun, frumos, pornit din suflet, pentru colegele mele care au inițiat acest minunat proiect. Am învățat împreună cu copiii să prețuim natura, adăpostul prietenilor necuvântători.” (Diana Comșa – Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 15)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.