Home / Cultură / Dorin Florea, scrisoare către primarul Romei. Va deveni Festivalul „Virginia Zeani” internaţional?

Dorin Florea, scrisoare către primarul Romei. Va deveni Festivalul „Virginia Zeani” internaţional?

Distribuie

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat joi, 22 iunie, cu ocazia festivităţii de deschidere a primei ediţii a Festivalului „Virginia Zeani”, că va propune omologului său din capitala Italiei, precum şi Ministerului Culturii şi Ministerului Afacerilor Externe, ca evenimentul să devină de anvergură internaţională.

„Mereu mi-am manifestat dorința ca Târgu-Mureș să fie în atenția lumii culturale și artistice. O să transmit o scrisoare primarului din Roma, dar în același timp și Ministrului Culturii și Ministrului de Externe, pentru că Festivalul „Virginia Zeani” trebuie să fie un festival de anvergură internațională. Consider că este corect și prielnic, la fel ca și în anii `30, ca între România și Italia să existe un adevărat schimb cultural și un adevărat privilegiu în ceea ce privește cunoașterea culturii române și de către civilizația italiană. Cred că e momentul ca Festivalul „Virginia Zeani” să devină o săptămână de creație la Roma și la Târgu-Mureș, pentru a putea fi o rampă astfel încât despre orașul nostru să se vorbească cu adevărat despre semnificația valorilor culturale, spațiul multicultural și despre cum reușim, ca într-o Europă unită, să ne aducem valorile în fața tuturor”, a afirmat dr. Dorin Florea.
Totodată, edilul şef al municipiului Târgu-Mureş a mai mărturisit că îşi doreşte ca Festivalul „Virginia Zeani” să valorifice talentele şi să „devină un festival de renume, atât la Roma, cât și la Târgu-Mureș, deoarece Virginia Zeani este unică și bogată spiritual.”

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.