Echipamente General Electric la centrala Romgaz Iernut Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 752 Vizualizări

Echipamente General Electric la centrala Romgaz Iernut

Compania General Electric (GE) a câștigat un contract important de furnizare de echipamente pentru noua centrală de 430 de megavați de la Iernut, primul acord major din 2015, când a preluat operațiunile din domeniul energiei ale grupului industrial francez Alstom, pentru 10,6 miliarde de dolari, potrivit www.reuters.com.

Reprezentanţii General Electric au declarat vineri, 23 iunie, pentru Reuters, că unitatea va genera suficientă energie pentru a alimenta un milion de gospodării din România, fiind cel mai mare proiect pe gaze naturale din sud-estul Europei în ultimii cinci ani.
General Electric va furniza termocentralei patru turbine pe gaze 6F, două turbine care produc abur și patru generatoare de recuperare a căldurii. Construcția va începe anul acesta și ar urma să fie finalizată în 2019, înlocuind actuala termocentrală de la Iernut.
General Electric este prezentă pe piața din România din 1984. Pe lângă General Electric Capital, activitățile General Electric se întind de la producția de motoare de avion și turbine până la producția de echipamente medicale.
Producătorul național de gaze, Romgaz, a semnat, în data de 1 noiembrie 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013 de la Electrocentrale București.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE