Noutăţi despre admiterea la UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

Noutăţi despre admiterea la UMF Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș organizează, în data de 26 iulie, examenul de admitere pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie. Înscrierea candidaților la examenul de admitere se va face în perioada 17 iulie 2017, orele 8.00 – 21 iulie 2017, orele 12.00 prin intermediul portalului de înscriere online, disponibil 24 de ore din 24, accesibil de pe pagina principală a site-ului Universității, www.umftgm.ro.

Call Center ajutător

Pentru candidații care întâmpină dificultăți în utilizarea portalului, va fi disponibil un Call Center, număr de accesare 0265-208.948, la care candidații pot apela pentru lămuriri, în perioada 17 – 20 iulie 2017, între orele 9.00 – 14.00.
În acest an, a fost suplimentat numărul de locuri bugetate la programele mici de studii, iar la programele mari testul la admitere va fi făcut doar din întrebări la prima vedere.
„Admiterea pentru toate programele de studii va avea loc în data de 26 iulie. Anul acesta, s-au produs câteva modificări la admitere. Am crescut numărul de locuri la buget la toate programele mici, la Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, Educație fizică și sportivă, Tehnică Dentară și Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic. Înscrierea la admitere se va face exclusiv online în perioada 17-21 iulie. Înscrierea online este în cadrul platformei e-UMF și este un pas înainte în conceptul Smart UMF pe care îl implementăm în Universitate. Tot ca noutate, la programele mari de studii Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, testul la admitere va fi făcut doar din întrebări la prima vedere. Acest lucru va crește dificultatea admiterii, dar în egală măsură va crește calitatea celor care vor trece examenul de admitere”, a declarat prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureș.
Modalitatea de înscriere, calendarul de concurs și locul în care se vor desfășura probele scrise sau practice ale concursului de admitere, pentru toate programele de studii, vor fi anunțate în timp util, pe site-ul Universității.

Lista locurilor disponibile:
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Medicină, sunt alocate 135 de locuri bugetate la linia română, 135 de locuri bugetate la linia maghiară și 80 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Medicină Militară, sunt alocate 20 de locuri bugetate.
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Medicină în limba engleză, sunt alocate 100 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Asistență Medicală Generală, sunt alocate 15 locuri bugetate la linia română, 15 locuri bugetate la linia maghiară și 70 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Nutriție și Dietetică, sunt alocate 20 de locuri bugetate la linia română și 30 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, sunt alocate 20 de locuri bugetate la linia română și 30 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină, programul de studiu Educație Fizică și Sportivă, sunt alocate 20 de locuri bugetate la linia română și 30 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară, sunt alocate 35 de locuri bugetate la linia română, 35 de locuri bugetate la linia maghiară și 30 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară în limba engleză sunt alocate 30 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Tehnică Dentară, sunt alocate 20 de locuri bugetate la linia română și 10 locuri cu taxă.
– La Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie, sunt alocate 40 de locuri bugetate la linia română, 40 de locuri bugetate la linia maghiară și 90 de locuri cu taxă.
– La Facultatea de Farmacie, programul de studiu Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic, sunt alocate 20 de locuri bugetate la linia română și 30 de locuri cu taxă.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE