Legea salarizării unice, pas înainte împotriva exodului de medici Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 429 Vizualizări

Legea salarizării unice, pas înainte împotriva exodului de medici

Deputatul PSD de Mureş, Florin Buicu, a salutat miercuri, 28 iunie, promulgarea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

“Pentru Sănătate este un pas înainte”

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, actul normativ are menirea de a respecta profesioniştii care activează în domeniul Sănătăţii, la adevărata lor valoare. “Salut promulgarea Legii salarizării unitare de către preşedintele României. Această lege a fost dezbătută amplu, atât la nivelul  ministerelor, dar şi în Parlament, în comisiile de specialitate, în Comisia de Muncă, la aceste dezbateri participând reprezentanţi ai tuturor sindicatelor, federaţiilor, din toate domeniile bugetare. Pentru Sănătate, salariile cresc şi vor ajunge la adevărata recunoaştere social a activităţii din domeniul sanitar”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Florin Buicu.

Totodată, deputatul social-democrat care conduce Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor şi-a manifestat încrederea că actul normativ promulgat de preşedintele României va avea ca efect stoparea exodului de medici şi asistenţi medicali către alte ţări. “Măririle salariale care au fost promise medicilor iată că vor putea fi puse în practică. E adevărat, nu de la 1 ianuarie 2018, ci de la 1 martie 2018. Pot spune că de la 1 ianuarie e tot sistemul bugetar va beneficia de o creştere de 25% a veniturilor comparative cu veniturile din luna decembrie 2017, iar sectorul medical, şi aici vorbim de medici, asistenţi medicali, va beneficia începând cu data de 1 martie 2017 de salariile din grila Legii salarizării aferentă anului 2022. Pentru Sănătate este un pas înainte în a încerca să oprim exodul medicilor şi să reuşim să avem medici în România”, a subliniat Florin Buicu.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE