Lovitură de teatru la instalarea Guvernului. ”Ați băgat țara în criză!…Vă rog să terminați cu țopăiala fiscală!”, a strigat Președintele Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 223 Vizualizări

Lovitură de teatru la instalarea Guvernului. ”Ați băgat țara în criză!…Vă rog să terminați cu țopăiala fiscală!”, a strigat Președintele

Căderea Bursei

”Trebuie să ieșim din paradigma salariilor mici”, a ridicat grav vocea tătucul națiunii de la tribuna Parlamentului. Și Bursa a picat pe loc cinci procente. A ieșit în fața ușii lăcuite un specialist, ministrul nou desemnat însuși, și a zis de naționalizarea fondului de pensii și de impozitul pe cifra de afaceri. Bursa intră în vuiet subteran, se aud înfiorător tablele și țiglele de pe case căzând ca la cutremurul din 77. Scârțâie sinistru blocurile. Buimacul de ministru, Mișa, răspunde reporterilor ca un student eminent idiotizat de strungul din uzină. Cine sunt ăștia? De unde au venit? Când au scos programul ăsta nou din pălărie? E o răzbunare după revolta din februarie?

Ca la Radio Erevan – nu s-a dat, s-a luat

Să demonstrăm mai jos minciuna lui Dragnea. El susține: impozitul pe cifra de afaceri este mai avantajos decât impozitul normal. Aritmetica e una singură: 1% din 500.000 de euro fac 5.000 de euro. Atât dau cei cu cifra de afaceri până în 500.000 euro. Adică circa 22.500 lei. Ce înseamnă asta? Că indiferent de cât profit ai făcut tu, trebuie să dai Statului 22.500 de lei. Și dacă nu faci nimic? Pe impozitarea normală cum stă situația? La un rulaj de 500.000 de euro se poate face un profit de circa 12.000 de euro adică vreo 54.000 de lei. 54.000 de lei x 32,5% = 17.550 și aici ai plătit și impozit și sănătate și pensie. Care e mai mare – normalul pe profit/venit sau cel pe cifra de afaceri. 22.500 sau 17.550? Deci iar o minciună pentru public. Dar și mai și: noul Guvern intenționează să generalizeze impozitul pe cifra de afaceri, un impozit gradual care să ajungă până la 5% din cifra de afaceri. Adică la 500.000 de euro și 1 leu, s-ar putea să plătești 25.000 de euro impozit. Adică dublu cât profitul tău maxim posibil. Domnul Dragnea dă informații bune de dezmințit la Radio Erevan.

Guvernul omoară muștele de pe geam cu ciocanul

Care e lozinca lui Dragnea pe care tot o mai preia și deșteptul de Dragoș Pătraru: Multinaționalele! Hoațele de Multinaționale, ele nu plătesc impozite, fac ele ceva acolo o alba- neagra și îmbrobodesc inspectorii de la Fisc. Acesta e motivul propagandistic al schimbării sistemului de impozitare. O falsă problemă. Există suficiente legi, suficiente sisteme de verificare încrucișată care să regleze evaziunea fiscală. E ca și cum omorî muștele de pe geam cu ciocanul. Dar și așa firmele sunt controlate și răscontrolate și iau amenzi la greu. Există oficial plan de amenzi. Și apoi e anticonstituțional! Faci o lege punitivă pentru hoți după care să sufere și oamenii cinstiți? Sau nu e asta. Probabil sunt scopuri ascunse, politic. Ieșirea din Uniunea Europeană ar putea fi una. Contracararea influenței internaționale a Președintelui ar putea fi alta.

Președintele Klaus Iohannis a fost magistral la ceremonia de învestire. A fost calm, protocolar și amabil, dar ca Moromete în scena bătăii fiilor neascultători, a ridicat, nu parul, dar o voce la fel de dură: încetați cu țopăiala fiscală! S-a lăsat o liniște de criptă! Această scenă ca o lovitură de teatru va rămâne în istorie!

Ioan POTOLEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE