FOTO: Absolvenții UPM au aruncat tocile în aer în Piața Teatrului Invatamant
  • vali.covaciu
  • 2 comentarii
  • 1111 Vizualizări

FOTO: Absolvenții UPM au aruncat tocile în aer în Piața Teatrului

Aproape 1000 de studenți au absolvit cursurile de licență sau master din cadrul facultăților de inginerie, științe și litere, și științe economice, juridice și administrative din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Festivitatea de absolvire a avut loc vineri, 30 iunie, de la ora 18.00, în Piața Teatrului.

O zi a speranțelor pentru aproape 1000 de absolvenți

„Astăzi, este o zi de sărbătoare pentru comunitatea academică a Universității „Petru Maior”. (…) Este o zi de recunoaștere a muncii depuse de viitorii noștri absolvenți, aflați aici în fața noastră. Este o zi a speranțelor a celor aproape 1000 de tineri viitori absolvenți ai universității noastre. Vă invit să ne bucurăm pentru reușitele lor, să fim solidari cu profesorii Universității „Petru Maior” în nostalgia unei alte generații care pleacă și cu toții să participăm la emoția acestei zile pentru absolvenți și pentru comunitatea academică”, a spus Tatiana Dănescu, prorectorul didactic al Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș, în deschiderea festivității.

Enăchescu: UPM în elita universităților din România

„Participăm cu toții la un moment de sărbătoare (…) Această zi va rămâne ca un moment deosebit în viața absolvenților noștri și a familiilor lor, cât și a le transmite un puternic sentiment de apartenență la o comunitate de elită și, anume, la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș. Universitatea „Petru Maior” s-a clasat în primele cinci locuri în categoria universităților de patru stele și pe primul loc pe țară ca spor de integritate, conform raportului Coaliției pentru Universități Curate din România. De asemenea, Universitatea „Petru Maior” a obținut pentru a doua oară consecutiv, în urma evaluării instituționale, calificativul grad de încredere ridicat din partea Agenției Române de Asigurare a Calității Învățământului Superior, calificativ ce situează UPM în elita universităților din România”, a spus Călin Enechescu, rectorul UPM Târgu Mureș. Acesta a precizat că cei 1000 de absolvenți din promoția 2017 „se adaugă celor aproximativ 33000 de absolvenți ai universității, din anul fondării sale, 1960”.

Etapă importantă în drumul spre libertate

Cornel Sigmirean le-a spus absolvenților că tocmai este marcată „încheierea celei mai importante etape din drumul vostru spre libertate, în sensul împlinirii aspirațiilor voastre spre cunoaștere în știință și cultură – elementele pe care se construiește cariera. Și, de ce nu, se poate atinge Gloria în viață în societatea meritocratică a secolului nostru”.
„Universitatea este prin excelență, de peste 800 de ani, regatul cunoașterii. Un regat autonom în care se poate accede prin inteligență, talent și multă muncă. Cu aceste virtuți ați ajuns astăzi oameni liberi, cu diplomă de noblețe în cunoaștere. (…) Sper ca diploma voastră de licențiat, completată cu una de masterat sau chiar de doctorat, să vă aducă recunoaștere public să vă puteți construi cariere de succes”, le-a transmis absolvenților prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, președintele Senatului UPM. Acesta le-a mai dorit să cunoască gloria atinsă de Petru Maior.

Mesaje din partea prefectului și a conducerii CJ Mureș

„Am venit cu mare plăcere. Îmi plac astfel de evenimente pentru că este un moment de bucurie. (…) Nu am vrut să vă dau sfaturi, dar v-aș sfătui să nu-i credeți pe cei care vă spun că viața este grea. Viața este așa cum v-ați făcut-o și cum o să vă o faceți de acum înainte. Fiți optimiști, țintiți sus, dar urcați scările treaptă cu treaptă. Astfel, riscați să nu ajungeți acolo unde vă doriți. Alegeți calea dreaptă chiar dacă nu întotdeauna este cea mai ușoară!”, le-a spus absolvenților Lucian Goga, prefectul Județului Mureș.

Alexandru Cîmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, a început prin a transmite regretul președintelui CJ, Peter Ferencz, că nu a putut onora invitația UPM de a participa la festivitate. „Sunteți o generație deosebită. O generație care trebuie și poate să facă în așa fel încât în țara aceasta lucrurile să funcționeze așa cum trebuie ele să funcționeze”, a spus vicepreședintele CJ Mureș.

Festivitatea s-a încheiat, după tradiționalul schimb de cheie, cu jurământul rostit de absolvenți și cu citirea Ordinului rectorului, după care s-au aruncat în aer tocile.

Vezi și:

Șefa de promoție a UPM: Educația – șansa de a deveni cea mai bună variantă a ta

Vicepreședintele Ligii Studenților UPM: „Profesorii noștri ne-au fost îndrumători, dar și prieteni atunci când a fost nevoie”

Absolvire UPM. Mesajele decanilor

Galerie FOTO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE