Home / Administratie / FOTO: Realația Brâncovenești-Diósd, la un nou moment de sărbătoare

FOTO: Realația Brâncovenești-Diósd, la un nou moment de sărbătoare

Distribuie

Primăria comunei Brăncovenești a organizat în perioada 30 iunie-2 iulie o nouă ediție a „Zilelor Brâncoveneștiului”. Deschiderea oficială a sărbătorii comunei Brâncovenești a avut loc vineri, 30 iunie, ora 21:00 la Căminul Cultural din comună cu un program artistic susținut de formațiile de dansuri populare maghiare din Brâncovenești și corul de femei din Diósd, Ungaria, localitate înfrățită cu Brâncoveneștiul, coordonat de Kemény Kinga.

De 11 ani avem această relație de înfrățire cu orașul Diósd din Ungaria. Și în acest an ne-au onorat cu prezența la „Zilele Brâncoveneștiului” și „Târgul cireșelor” la invitația noastră. Ineditul prezenției lor din acest an este dat de faptul că nu au mai venit cu formația de dansuri, a venit o delegație din partea Consiliului Local Diósd alături de corul de femei din orașul înfrățit cu Brâncovenești. În total grupul a fost format 38 de persoane, 29 din cor, restul fiind din partea administrației locale din Diósd. După deschiderea oficială de vineri seara, a venit rândul zilei de sâmbătă, cu multă mișcare, pe terenul de fotbal, tradiționalul gulas pregătit pentru participanți. Au fost gătite 400 de porții de gulaș, inclusiv musafirii din Diósd au pregătit 150 de porții de fasole cu ciolan. Spre bucuria noastră, căldura nu ne-a dat mari bătăi de cap ca și anul trecut, vremea a fost foarte bună, o zi frumoasă pentru manifestările din cadrul „Zilelor Brâncoveneștiului”. În ce privește dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre cele două localități, pot să spun că suntem pe o cale bună, pe un trend pozitiv, având în vedere faptul că ansamblul coral din Diósd a venit în premieră la noi. În acest fel apar noi relații, noi prietenii, între familiile din Brâncovenești și cei din Diósd”, ne-a declarat Őrdőg Ferenc, primarul comunei Brâncoveneşti.

Corul de femei, pata de culoare a delegației orașului Diósd

La rândul său, primarul orașului Diósd, Bogó László, a subliniat bunele relații de prietenie între cele două localitți, probate din plin atât pe scenă, pe terenul de sport dar mai ales la tradiționala mâncare gătită la ceaun.

În fiecare an de când venim la Brâncovenești am încercat să venim cu ceva nou. Diósd, fiind o localitate mai mare decât Brâncovenești, sunt foarte multe asociații culturale și sportive, o trupă de dans și trei coruri. Ne-am gândit că în relațiile dintre cele două localități este foarte importantă și muzica. Fiind anul aniversar Zoltán Kodály, corul femeilor din Diósd a interpretat lucrări din creația acestui compozitor , tocmai pentru a face cunoscut opeta acestuia și celor din Brâncovenești”, a precizat Bogó László, primarul orașului Diósd.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată întrecerilor sportive pe terenul de fotbal din comună, (fotbal, concurs de biciclete, cros, lovituri de la 11 m) precum și tradiționalul gulas gătit pentru participanti. Seara, pe scena târgului, au concertat Delhus Gjon, Mihon Minodora și Mohácsi Brigitta. Seara s-a va încheiat cu tradiționalul foc de artificii. 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.