FOTO, VIDEO: Ceardașuri și învărtite de mama focului pe scena „Târgului cireșelor” Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 888 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Ceardașuri și învărtite de mama focului pe scena „Târgului cireșelor”

Zilele Brâncoveneștiului” desfășurate în perioada 30 iunie-2 iulie au fost completate fericit dumincă, 2 iulie, cu o nouă ediție a „Târgului cireșelor”, eveniment de tradiție al începutului de iulie la Brâncovenești. Târgul și-a deschis porțile în jurul orei 9, completat de un program folcloric cu participarea formațiilor de dansuri din Brâncovenești, Vălenii de Mureș, Idicel Pădure, Idicel Sat, Aluniș și Deda. Vă urez tuturor un bun venit la tradiționalul târg al cireșelor. Mulți dintre cei prezenți s-au bucurat cu o seară înainte de concerte din cadrul „Zilelor Brâncoveneștiului”, mă bucur că au fost prezenți în număr mare, iar duminică au revenit în acest loc la programul folcloric din cadrul „Târgului cireșelor”. La acest eveniment oamenii se întâlnesc cu rude, cu prieteni, cu cei dragi din satele învecinate, având în vedere că „Târgul cireșelor” s-a organizat în fiecare an. Sper să continuăm tradiția în continuare cât voi fi primar”, a precizat Ördög Ferenc, primarul comunei Brâncovenești.

Salutul oficialităților

Momentul de deschidere al târgului s-a bucurat de prezenta oficialităților județului, reprezentanții Prefecturii Mureș și ai Consiliului Județean Mureș care au salutat o nouă ediție a târgului, rădăciniile acestuia pierzându-se mult în timp. Mă bucur să fiu din nou prezent la „Târgul cireșelor”. Am participat și la ediția de anul trecut, târg care de 10 ani se sărbătorește împreună cu „Zilele Brâncoveneștiului”.În acest an de zile, de când am început activitatea în Consiliul Județean, am reușit să-l cunosc mult mai bine pe primarul comunei Brâncovenești, alături de care am colaborat și în anii anteriori, și pot să spun că este un primar deosebit de destoinic, care se interesează zi de zi de bunul mers al lucrurilor în comuna pe care cu cinste o reprezintă și o administrează.  Sunt convins că ceea ce va face în continuare în toate satele aparținătoare comunei îl vor recomanda să conducă comuna și în anii următori. În ce privește Consiliul Județean, îl asigur de toată susținerea noastră, pe toate domeniile care țin de comeptența acestei instituții, inclusiv în sfera culturii, deoarece am văzut aici, alături de scenă tineri în costume populare tradiționale. Ce poate fi mai frumos decât să-i vezi pe acești tineri că poartă cu mândrie portul popular specifice zonelor de unde provin, fapt care ne dă încredere că ei vor duce mai departe tradițiile, cultura și obiceiurile din aceste locuri”, a precizat Alexandru Cîmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș .

La rândul său, Cristina Ilie, șef cabinet, Prefectura Mureș, a dat citire mesajului de salut din partea prefectului Lucian Goga cu ocazia ediției din acest an a „Târgului cireșelor”.În numele Instituției Prefectului Județului Mureș și în numele personal al prefectului Lucian Goga vă spun un călduros bun venit la acest eveniment de tradiție.Târgul cireșelor, alături de zilele comunei reprezintă un moment frumos în care oamenii se adună pentru a sărbătorii laolaltă și de a fi împreună. În județul Mureș există câteva branduri recunoscute în ce privește producția de fructe. Toată lumea cumpără mere bune de la Batoș, tot așa Brâncoveneștiul e recunoscut prin tradiție pentru cireșe și târgul de vară care îi poartă numele și care atrage numeroși mureșeni și nu numai. Vă transmit cu acest prilej un salut călduros, urări de bine și la cât mai multe ediții reușite”, se arată în salutul prefectului Lucian Gfoga dat citire pe scena târgului de Cristina Ilie.

Cântec, joc și voie bună

Programul artistic a fost deschis de formația de dansuri maghiare din Brâncovenești urmată de formația de dansuri populare din Idicel Pădure și soliștii Cristi Feier și Raluca Rotaru. 

A venit apoi rândul formației de dansuri populare din Aluniș și Ansamblul „Cununa Călimanilor” din Deda, alături de solista Alexandra Stoica. După recitalul susținut de solista Diana Camelia Tișe, programul a fost încheiat de formația de dansuri populare din Vălenii de Mureș și formația de dansuri din Idicel Sat.

Mulțumesc tuturor formațiilor de dansuri populare pentru participare, fiecare s-a bucurat de succes și aplauze din partea publicului. Pe mai departe le doresc să aibă parte doar de succese. De asemenea mulțumesc publicului prezent, vremea a ținut cu noi, și împreună ne-am bucurat de o nouă ediție frumoasă a Târgului cireșelor”, a precizat primarul Ördög Ferenc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE