Întâlnire diplomatică la Prefectură Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Întâlnire diplomatică la Prefectură

Instituția Prefectului – Județul Mureș a organizat vineri, 30 iunie, la ora 11.30, la Sala de protocol a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, o sesiune de declarații de presă, susținute de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich și prefectul județului Mureș, dr. Lucian Goga.

Vizită în Belarus, în pregătire

La încheierea protocolului de primire, prefectul Lucian Goga a dat detalii presei.

”Am fost onorat să primim a doua oară pe Excelența Sa domnul ambasador în județul Mureș. Domnia Sa și-a exprimat de prima dată dorința ca o delegație compusă de oameni de afaceri și din mediul academic din județul nostru să efectueze o vizită în Belarus. Între timp, am concretizat proiectul acestei deplasări și am stabilit și data, undeva la 23-25 septembrie. Urmează să perfectăm lista membrilor delegației, firmele reprezentative din domeniu, plus cele două deja știute universități, UMF și UPM din Târgu-Mureș. Sunt deosebit de onorat că județul Mureș a fost ales. Este prima delegație a unei administrații din România care face o astfel de vizită înpreună cu oameni de afaceri în special din domeniu agricol, unde Belarus este interesată. Noi dorim o colaborare reciproc avantajoasă, este un început de drum și noi îl vrem dus-întors”, a precizat dr. Lucian Goga.

Interes pentru agricultură

Excelența Sa ambasadorul Andrei M. Grinkevich a răspuns în declarația  domniei sale.

„Consider vizita în frumosul dumneavoastră județ, a doua vizită, foarte importantă pentru a mișca lucrurile în dezvoltarea unei relații inter-regionale. Belarus este interesată de colaborarea în agricultură cunoscut fiind faptul că țara mea este un producător de bunuri în domeniu, de tractoare”, a subliniat Excelența Sa ambasadorul Andrei M. Grinkevich.

Întrebat dacă, în contextul unei deja instalate relații comerciale in industria lemnului între Belarus și agenți economici puternici din România, dacă ar putea interveni în agenda exploratorie și firme mijlocii din domeniu din județul Mureș, prefectul Lucian Goga a spus că până în toamnă este timp ca firmele interesate să depună scrisori de intenție. Principalul domeniu abordat rămâne agricultura însă, a adăugat prefectul judeţului Mureş.

Distanța dintre Minsk și Târgu-Mureș de circa 1200 de kilometri are șanse să devină mai mică prin aceste relații bilaterale. Ele de fapt sunt avanpremiera unei vizite oficiale programate în octombrie la nivelul Ministerului Afacerilor Externe. O realizare pentru autoritățile locale.

Ioan POTOLEA

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE