Home / Cultură / ,,Pădurea Rotundă-Film și artă contemporană”, la cea de a VI-a ediție

,,Pădurea Rotundă-Film și artă contemporană”, la cea de a VI-a ediție

Distribuie

Festivalul ,,Pădurea Rotundă-Film și artă contemporană” inițiat de Asociația K’ARTE își va derula în perioada 10-20 august cea de a VI-a ediție, în spațiul pitoresc și primitor al Pădurii Rotunde din Reghin. Printre cei care sprijină demersul Asociației K’ARTE se numără și Primăria și Consiliul Local Reghin, care au aprobat la finele lunii iunie alocarea sumei de 9.500 lei în vederea susținerii acestui eveniment. Programat în perioada 10-20 august 2017, evenimentul este menit să consolodeze municipiul Reghin pe harta culturală a țării în zona evenimentelor de cultură contemporană, evidențiind dimensiunea multiculturală a comunității reghinene, artiști cu o carieră emergentă pe scena artei contemporante naționale și internaționale dar și un brand important al Reghinului – Pădurea Rotundă – ca spațiu cu un potențial cultural deosebit.

„Festivalul ,,Pădurea Rotundă – Film și artă contemporană”, ce ajunge în 2017 la cea de șasea ediție, este un proiect gândit pe formula unui festival de film european dar și ca un ”laborator” de artă contemporană , unde mai mulți artiști emergenți abordează teme site-specific, inspirându-se din atmosfera comunității reghinene și mureșene și transpunându-le în proiecte artistice ce descriu acest microunivers”, a precizat Eliodor Moldovan, președintele Asociației K’ARTE.

Artiști invitați

La ediția din acest an, printre artiștii invitați se numără Nicu Ilfoveanu (artist foto, cadru universitar), Mihai Zgondoiu (artist vizual) și Andreea David (performer, originară din Reghin)

Filme, ateliere și jazz

Din program nu vor lipsi proiecțiile de filme europene în aer liber, printre care „Sieranevada” (Cel mai bun film la Premiile Gopo 2017), ”Despre trup și suflet” (Marele Premiu la Berlin-Ursul de Aur 2017, încă nelansat pe cinematografele din România), „Toni Erdmann” (Cel mai bun film la Premiile Academieie Europene de Film 2016) și “The Happiest Day in the Life of Olli Mäki” (Un Certain Regard-Cannes 2016). Festivalul ,,Pădurea Rotundă-Film și artă contemporană” mai cuprinde ateliere de artă pentru copii și un concert de jazz susținut de Ana Maria Galea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.