Cum se face că avem Vibe la Târgu Mureș Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 698 Vizualizări

Cum se face că avem Vibe la Târgu Mureș

În spațiul unde timp de mai un deceniu tinerii erau obișnuiți să meargă la Peninsula, avem un nou festival care încearcă să readucă spiritul festivalier cu Vibe pe malul Mureșului. Pornit de la ideea unui festival studențesc, organizatorii au decis să-i dea Vibe-ului o anvergură ceva mai mare. În același timp, Polacsek Péter, care a venit din Cluj, să pună la cale festivalul în Mureș, mi-a spus că publicul țintă au rămas tinerii, nu doar studenții, ci și elevii de liceu.

De ce elevii de liceu? Pentru că, spune Péter, un festival cum e Vibe-ul poate fi unul dintre primele la care ajunge un tânăr, iar organizatorii își doresc ca aceștia să se simtă atât de bine în Târgu Mureș, încât cei din afara orașului, chiar să fie tentați să se întoarcă aici la studii.

Am stat la o poveste cu Péter și, vreme de o cafea, mi-a spus cum se face că avem Vibe-ul și ce ne așteaptă la festival.

Reporter: Cum se face că avem Vibe-ul în Târgu Mureș?

Polacsek Péter: Am început organizarea festivalului în toamna anului trecut. Ideea a pornit de la trei organizații studențești din Mureș, din Cluj și organizația studenților maghiari din Transilvania. Inițial ne-am gândit să facem un festival pentru studenți considerând că în Transilvania trebuie să aibă șloc un festival care țintește mai mult studenții. După aceea, ne-am gândit să facem un festival mai mare și am căutat un loc. Noi ne-am dorit să venim în Mureș, gândindu-ne că locul unde a fost Peninsula este cel mai bun.

În același timp, încă din decembrie, pe pagina noastră de facebook, am început să întrebăm și tinerii unde vor să facem acest festival. Înainte să stabilim locația, am făcut un sondaj și cei mai mulți tineri și-au dorit să facem festivalul în Mureș. Atunci ne-am hotărât, ok, trebuie să-l facem aici, pentru că ceea ce ne doream noi inițial s-a suprapus cu feedbackul primit. În martie am reușit să finalizăm totul, în ce privește terenul pe care se va desfășura Vibe, și, din 10 martie, am început organizarea pe plan local a festivalului.

Rep.: Cum ați convins artiștii să vină la Vibe?

P.P.: Am lucrat cu o companie din Ungaria care ne-a ajutat cu bookingul ca să aducem Borgore și Pendulum DJ Set, două nume internaționale destul de mari.

Rep.: De ce Vibe?

P.P.: În toamnă, cinci oameni am stat jos și am căutat un nume pentru festival. Oare ce nume să alegem? Și cineva a zis: să fie ceva cu vibe, ceva care să aibă vibe! No, hai să fie Vibe! Cam șa ne-am hotărât. În engleză expresia aceasta: vibe este una foarte largă, cred că vibe-ul  este în noi și trebuie să-l avem în timpul festivalului. Cred că e expresia cea mai bună pentru un festival.

Rep.: Mi-ai spus că deja ați început să amenajați spațiul. Cum va arăta?

P.P.: Intrarea la Vibe va fi lângă GoKart și de acolo în spate, dinspre oraș, festivalul va fi pe dreapta, iar pe partea stângă vor fi Food Court-ul, barurile și zona VIP. Prima scenă va fi scena mică, Yellow Stage, următoarea e Blue Arena, unde vor fi artiștii internaționali, și după aceea scena mare.

Vom mai avea încă o scenă foarte micuță, dar noaptea cele mai bune petreceri vor fi acolo. Scena se numește Fabrica de bărci și va fi chiar pe terasa GoKart. Vom avea loc și afară și înăuntru, deci dacă plouă putem intra și va fi foarte bine până 5-6 dimineața.

Rep.: Ce activități pregătiți în timpul zilei, înaintea concertelor?

P.P.: Vor fi activități pentru copii și familii organizate de studenții de specializarea pedagogie ai UBB Târgu Mureș. De asemenea, vom avea și un parc de distracții care va fi chiar în mijlocul festivalului, între scene. Vom avea ce face la Vibe și în timpul zilei.

În plus, vom avea și sport. Cei de la Mureș Monsters, echipa de fotbal american, vor organiza un joc asemănător cu fotbalul american pentru tineri care doresc să încerce acest sport, de vineri până duminică, încă nu știm exact ora, dar va fi după prânz, până la concerte.

Rep.: Se vor putea cumpăra bilete și de la intrare?

P.P.: În primul rând, avem bilete la 139 de lei pentru tot festivalul, care se pot cumpăra online până miercuri seară și la fața locului de joi. Aceste bilete nu se vor scumpi nici în timpul festivalului. Avem și bilete de o zi la 49 de lei, care se vor vinde la intrare. Mai avem și double pass-ul pentru Vibe și Awake, care e disponibil doar online.

Rep.: Unde e zona pentru corturi?

P.P.: Va fi în spatele scenelor. Dacă intrăm pe poartă, între Yellow Stage și Blue Arena, va fi o alee pe unde se poate intra în zona de camping.

Rep.: Câți oameni așteptați?

P.P.: Până acum biletele au mers foarte bine și așteptăm peste 5000 de tineri pe zi, asta înseamnă că, în total, în cele patru zile vom avea în jur de 20000 de intrări la Vibe.

Mai găsiți bilete online la VIBE pe biletmaster.ro/ – link AICI!

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE