Fir întins, pe lacurile de câmpie din judeţul Mureş Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1952 Vizualizări

Fir întins, pe lacurile de câmpie din judeţul Mureş

Oferta turistică a judeţului Mureş conţine mai multe locaţii destinate pescuitului, activitate extrem de populară în zona localităţilor Zau de Câmpie, Şăulia, Tăureni şi Pogăceaua.

Are balta peşte… la Zau de Câmpie

Lacul Zau de Câmpie se află în comuna cu acelaşi nume, la circa 49 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş, cu acces dinspre Luduş sau Sărmaşu. Lacul are adâncimea medie de 2 metri şi oferă pescarilor posibilitatea de a captura specii precum crap, somn, ştiucă, şalău şi caras, biban, cteno.

Administratorii lacului (de fapt, în zonă sunt nu mai puţin de şapte iazuri) au impus un număr de maxim 4 lansete/pescar, iar tarifele practicate sunt următoarele: 40 lei/12 ore/pescar pe zi sau noapte, 60 lei/12 ore/pescar pentru pescuitul din barcă cu vâsle sau motor electric în lunile martie-aprilie şi octombrie-noiembrie şi 20 lei pentru năditul cu bărcuţa.

Din regulamentul postat pe reţeaua de socializare Facebook am reţinut că este interzisă poluarea fonică (radio, casetofon, strigat, claxonat), sunt interzise monturile de tip bombă sau la japcă, paraşută, numărul maxim de cârlige acceptate pe o montură fiind de unu, se va folosi obligatoriu minciog şi juvelnic din material textil şi se pot reţine 4 kilograme de peşte pentru o taxă cu respectarea lungimii minime de reţinere a speciilor, şi 5 kilograme din specia caras.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0744-613.580.

De la Pogăceaua, la Şăulia şi Tăureni

Lacul Văleni (Pogăceaua) se află la ieşirea din Văleni şi poate fi accesat pe următoarele rute: Zau de Câmpie – Şăulia – Văleni sau Reghin – Râciu – Pogăceaua – Văleni. Pot fi pescuite specii precum crap, caras, biban şi roşioară, iar detalii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0740-677.642.

Lacul de la Şăulia se află la circa 40 de kilometri de Târgu-Mureş şi 32 de kilometri de oraşul Luduş şi conţine specii precum caras, crap românesc, şalău, biban şi roşioară. Administratorii permit un număr maxim de 4 lansete/persoană, iar taxa solicitată este de 30 lei/zi.

Nu în ultimul rând, la 17 kilometri de oraşul Luduş se află Tăureni, comună recunoscută pentru oportunităţile oferite pescarilor. În schimbul unei taxe de 30 lei (între orele 6.00 – 21.00), 20 lei (între orele 21.00 – 6.00) sau 15 lei (pentru o durată de 7 ore), orice pescar are şansa de a captura specii precum biban, crap românesc, şalău şi caras.

Vă dorim fir întins!

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE