Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă

Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane vine în sprijinul comunităţii cu sfaturi pentru o vacanţă frumoasă, liniştită şi departe de capcanele celor care racolează tineri, minori şi persoane din grupul vulnerabil, în scopul exploatării.

Atenţie la traficanţii de persoane!

În acest sens, copii care sunt antrenaţi în excursii, drumeţii, vizite ale unor obiective turistice sau care îşi petrec timpul liber în spaţii de agrement cu public numeros sunt avertizaţi să aibă grijă la persoanele necunoscute cu care interacţionează, să nu accepte diverse propuneri prin care să se îndepărteze sau chiar să părăsească grupul şi să informeze însoţitorii sau familia despre orice situaţie sau problemă care le poate pune viaţa în pericol. „Se ştie că locurile aglomerate pot ascunde persoane dubioase şi periculoase care pot profita de pe urma celor vulnerabili, aşa cum sunt copii şi tinerii, care, din dorinţa de a fi populari tind să se împrietenească cu multe persoane şi să creadă că toată lumea e de bună credinţă, lucrurile putând lua o cu totul altă întorsătură, de obicei nefericită. Cu siguranţă nu este uşor să identifici un traficant, acesta putând fi de sex masculin sau feminin, de orice condiţie socială, străin sau chiar din familie. Putem evita riscul de a fi racolaţi, dacă ştim şi ţinem cont de următoarele lucruri: traficantul este creativ, în sensul că îşi schimbă comportamentul în funcţie de nevoile şi aspiraţiile victimei, de aceea este amabil, drăguţ şi bine îmbrăcat sau accesorizat; vine cu poveşti de succes şi vorbeşte despre oportunităţile pe care le poate oferi, lucruri prea frumoase ca să fie adevărate; în general, promisiunile lui nu conţin informaţii clare despre ofertele propuse, însă oferă sprijin financiar legat de călătorie, cazare şi alte facilităţi. Atenţie! Toate acestea se vor recupera sub forma exploatării celui care a crezut în acest ajutor! Asemenea unui bun psiholog, traficantul învaţă ce îi place sau displace victimei, stabilind o relaţie pozitivă cu potenţiala victimă, oferindu-i cadouri, după care este persistent în a face lucrurile doar cum vrea el sau când vrea el”, a precizat comisar şef de poliţie Cristina Zaharie, coordonatoarea Centrului Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane.

Help Line

Totodată, comisar şef de poliţie Cristina Zaharie atenţionează şi asupra folosirii corespunzătoare a mediului on-line, dat fiind faptul că în perioada vacanţei accesările în mediul virtual sunt preferatele tinerilor pentru discuţii în comunităţile on-line si pe reţelele de socializare. „Reamintim pe această cale şi Help Line 0 800 800 678, apelabil gratuit, pentru sesizarea cazurilor de trafic de persoane şi ne dorim ca sfaturile noastre să vă ajute să aveţi o vacanţă frumoasă şi în siguranţă”, a transmis comisar şef de poliţie Cristina Zaharie.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE